Ginkgo Biloba agyfrissítő vitamin, vérkeringés javító gyógynövény

Ginkgo Biloba agyfrissítő vitamin, vérkeringés javító gyógynövény

Ginkgo Biloba agyfrissítő vitamin


A ginkgo biloba értágító, keringésjavító hatású gyógynövény.
Flavonoidjai hozzájárulnak a keringési rendszer normál működéséhez,
a megfelelő véráramláshoz, így a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátásához, így az agyi keringés működéséhez is.
 A ginkgo biloba levelek két fő vegyianyag-csoportot: flavonoidokat és terpenténeket tartalmaznak, melyek antioxidáns hatással rendelkeznek.

A ginkgo biloba értágító, keringésjavító hatású agy vitamin. Flavonoidjai hozzájárulnak a keringési rendszer normál működéséhez, a megfelelő véráramláshoz, így a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátásához.

– Segíti a mentális aktivitást, a világos gondolkodást, a memória működését. A Ginkgo falvonoidjai a normál vérkeringést biztosítása által támogatják a kognitív funkciókat, melyek kapcsolatban vannak az agy teljesítményével és reakcióképességével.
– Segíti az időskori agyműködés megfelelő szinten tartását.
– Javíthatja a szellemi teljesítőképességet, a koncentrációs- és tanulókészséget.
– Antioxidáns hatása révén hozzájárul a szervezetet károsító szabadgyökök semlegesítéséhez.
– Javasolt szorongás és depresszió ellen is.
– Még nem bizonyított, de több helyen használják a demencia és az Alzheimer-kór kezelésére.


Ginkgo biloba szellemi frissesség hatású.

Ginkgo Biloba agyfrissítő vitamin, vérkeringés javító gyógynövény

Ginkgo Biloba agyfrissítő

A Ginkgo Bilobát évszázadok óta alkalmazza a keleti gyógyászat az idősebb kori agyi vérellátás fokozására. A Ginkgo lassan megjelenik a nyugati gyógyászatban is, terápiás értékét már senki nem kérdőjelezheti meg. A gingko biloba, (páfrányfenyő) számtalan betegség kezelésére szolgál.
A Gyógyszeres könyv a ginkgo biloba kivonatot az étvágygerjesztők, emésztési zavart javítók, központi idegrendszert serkentők közé sorolja, emellett külsőleg hályog kezelésére is alkalmas.

A ginkgo biloba hatása másra

Sokan alkalmazzák agyi vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás esetén, esetleg ginkgo levelei hatással lehet a visszértágulatra, az aranyérre és a lábfekélyre.
A vizsgálatok kimutatták, hogy a ginkgo, a benne található flavonoidok hatása miatt jó értágító, így biztosítják a bőr és az izmok jó vérellátását, és fokozzák az anyagcserét. Kiváló antioxidáns tulajdonságú, és javítja az agyi vérellátást is. A kivonat javítja a szellemi teljesítőképességet és koncentráló készséget. Levele számtalan káros folyamatot képes megállítani, többek között trombózis, érelmeszesedés megelőzésére is alkalmas.

A páfrányfenyő fokozza a végtagok és az agy vérkeringését, s oxigénellátását. Nem csak roboráló szerként, de időskori memóriaproblémák kezelésére is alkalmas. Jótékony hatással lehet a szellemi teljesítőképességre is, így szellemi munkát végzőknek nagy segítséget jelent. Az érelmeszesedéssel összekapcsolható alvászavarokat szintén képes enyhíteni.
Előszeretettel használják az öregkori elbutulás (demencia) ellen is. A páfrányfenyőt a hagyományos kínai orvoslás és a népi gyógyászat ősidők óta használja. A fa áltermését, “gyümölcsét” a kínaiak csemegeként is fogyasztják.


Ginkgo Biloba agyfrissítő vitamin, vérkeringés javító gyógynövény

Ginkgo Biloba agyfrissítő vitamin, vérkeringés javító gyógynövény


Ginkgo biloba
Számtalan kísérlet igazolta, hogy a Ginkgo biloba minden más gyógynövénynél hatékonyabban járul hozzá az agy serkentéséhez. A hajszálerek rugalmasságát és átjárhatóságát biztosítja és ebből az agyban igen sok található. Amikor ezek jobb állapotba kerülnek, akkor több vér, több oxigén, több tápanyag jut el agyunkhoz és az meg is fogja hálálni. Gyógynövény boltokban standardizált formában beszerezhető, de bármely kertben is megnő.

Az agy rengeteg tápanyagot igényel.
Miközben mérete csupán a testtömegünk kettő százalékát teszi ki, elhasználja a test energiájának és a vérnek 20%-át. Tízszer annyi tápanyagot igényel, mint a test többi szövete. Nincs ez másként a különféle mikrotápanyagokkal sem, mint például vitaminok, ásványi-sók, egyebek. Az agy minimum tízszer, de néhány vitamin ettől is többet használ fel, mint például egy szívizom szövet.

Az agyunk jó minőségű táplálékokat igényel és ha ezt megkapja, jobban teljesít. Ha nem kapja meg, állapota romlik és sajnos azt kell mondjuk véglegesen. Míg a bőr, az izmok vagy a csontok képesek újra felépülni, a jelenlegi tudásunk szerint az agy nem. Pedig a hosszan tartó stressz például roncsolja az agyi szöveteket. Ezt a közelmúltban kutatások igazolták. Az agyunk teljessége, minden sejtje részt vesz a tevékenységeink koordinálásában és már a legkisebb sérülés, a legkisebb kieső terület is látványos hiányt képes okozni.

Tápláljuk és védjük tehát neuronjainkat és alább összegyűjtöttem pár dolgot, amivel kényeztethetjük őket

Sötét gyümölcsök Áfonya, szeder, szamóca, meggy, stb… minél sötétebb, minél jobban megfogja a ruhát vagy a kezünket, annál értékesebb táplálkozási szempontból. A bennük található antocianin nevű vegyület, ami a kékes-piros színért is felelős, növeli a vérerek integritását, javítják a keringést és ez által jobb vérellátást biztosítanak minden szervünknek, beleértve az agyunkat is. Magas flavonoid és C-vitamin tartalmuknál fogva védik a sejteket a környezeti ártalmaktól, mint antioxidánsok. Az Alzheimer kór egyik hatékony ellenszerének tartják például az áfonyát és több országban ajánlják idősödő embereknek. Egy 2005-ös tanulmányban kimutatták, hogy az áfonya fogyasztása jelentősen képes csökkenteni az agyér elzáródás (stroke) kialakulásának esélyét. Naponta egy fél bögrével kellene fogyasztani belőlük, vagy ennek megfelelő hatóanyag tartalmú áfonya kapszulával helyettesíteni.

Tájékoztatás Amennyiben bármilyen problémája van keresse fel elsőként orvosát!
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

error: Content is protected !!