ÉLET ELSZÁLL, világ sem elég, mindent elakarunk érni, rosszul érzem magam, jól érzem, Az arasznyi kis szürke emberkének – alig látszott ki a fűből…. Ha egyszer balra csavarod ezt,  hipp-hopp, elérsz a pillanathoz, ahol lenni szeretnél! – és ezzel eltűnt.- Nagyszerű! – ujjongott a türelmetlen ember -, pont erre van szükségem. És már csavart is a gombom. Ujját még le sem vette róla, már ott állt előtte a menyasszonya.- Mivel úgyis eldöntött dolog, hogy összeházasodunk… – egy gombcsavarás, és már végéhez közeledett a lakodalom.- Milyenek lesznek a gyerekeim? – alig ötlött fejébe a gondolat, egy gombcsavarás, és már ugrándozott körülötte a fia meg a lánya.- mámora teljesen hatalmába kerítette, míg rémülten fel nem kiáltott rettenetes félelmében: a halálos ágyán találta magát!
– Mit nem adnék érte, ha legalább csak egy kicsit is, vissza lehetne forgatni az egészet! Hiszen még nem is jutott időm arra, hogy éljek…!
Még nem tudta, merje-e megérinteni azt a gombot, annyira remegett a keze. Ekkor hatalmas robbanást érzett……

– Azonnal kérj bocsánatot a bácsitól! Ne haragudjon, annyira sajnálom, olyan jól aludt… Biztosan valami szépet álmodott…
/A. Spoert nyomán/

———————————————-
Ne csavargasd a gombot, ne akarj azonnal mindent, mert pillanatok alatt lepörgeted az életed. Amikor rájössz igazán semmit sem éltél, már túl késő lesz.
Egy gyerek a nélkül él talán mondhatni tökéletesen, hogy bármi okosat tudna mondani, vagy bármit is értene a világ működéséből.

A GYERMEKNEK NINCS SEMMIJE MÉG SEM FÉL!

Nem tud írni, olvasni, számolni, csak éppen gagyog a maga módján próbálja formálni a szavakat.
Semmije sincs, ráadásul kiszolgáltatott.
Még sem látni rajta a gondterheltséget a félelmeket.
Mégis úgy tűnik, ha megkérdeznénk, és válaszolni tudna: Hogy érzi magát? kérdésre,
egészen biztosan egyszerűen valami ilyesmit válaszolna:
Kitűnően! Minden csodálatos. Jól érzem magam.

A FELNŐTT FÉL, BÁR MINDENE MEG VAN!
Nekünk a gyerekekhez képest mindenünk meg van, a tudásunk, a képességünk, erőnk, pozíciónk, vagyonunk, ha nem is gazdagság, kreativitás, titok, TITOK nincs, Titok vonzás törvénye, tudás, vonzás törvénye, vonzás törvénye üzleti spekulációBill Gates mértékben.
Mégis, ha megkérdeznénk az embereket, százból csak 10-20 ember mondaná, hogy jól érzi magát, de ennek is a fele, vagy igaz, vagy nem.
Nem akarja, hogy nyomorúságáról tudjanak, miközben mindenki úgy hiszi, milyen jó, irigylésre méltó életet él.
De mindannyian legbelül nagyon is tudjuk, nagyon nem élünk örömteljes életet, legfeljebb pillanataink vannak ilyenek, azok is ritkán.
Ébredj fel időben és ne akard habzsolni az életet, minden eljön a maga idejében hidd el. Ezt az élet legmagasabb és hihetetlen biztosan működő törvényei garantálják.
Neked csak az a dolgod érezd addig is jól magad, miközben mindig jót teszel, magadnak azzal a kitétellel, hogy az másnak is hasznára válli, válhat.
Semmiképpen ne ártson.
Mivel az életünket nem így éljük ezért szenvedünk, mindaddig, amíg végre fel nem eszmélünk az egyszerű mondásra:

“Szeresd felebarátodat, mint saját magadat.”
Ezt akarja mindenki, mégis miért olyan nehéz megtenni?
Mitől félünk? Hogy jól érezzük magunkat?
Vagy mi az akadálya, kérdezd meg a párodat: Miért nem mutatja ki jobban a szeretetét?
Csak mellé fog beszélni.
Még beszélni is nehéz neki erről, nem hogy kimutatni.
Így leélni az életet, hogy a legszebb élményeket hagyjuk elmenni napról napra?
Az élmény nem az utazás, nem a pénz szerzés, a pozíciók, hanem a szeretet, minden más csak a szeretet kellékei lehetnek.
Ha ez nem így van, akkor hamar változtatni, amíg nem késő. Ne feledd:
AZ idő elszáll.

J.Dzs.Schwarcz

Vonatkozó mondások:
Aki sokat markol, keveset fog.
Sokat akar a szarka, nem bírja a farka.