//-->
Mediatop Hírek Társkereső Blog Stressz Chat Zenék Építkezés weboldal készítés Apróhirdetés Dohányzás

Társkeresők körkörös köre.

Társkereső Örökre, vagy pár éjszakára

Társkeresők, társkereső, társkereső kaland, társkereső csábítás, társkereső férfiak, társkereső nők, Ma olyan nagyon divatos lett a legkülönfélébb üzleti, reklám-marketingi fogásokról, technikákról beszélni, hogy furcsa lett volna, ha ez a társkeresési életünkbe, mint például csajozás, nőzés, fiúzás, pasizás - nemeknek megfelelően - nem jelenik meg. Se szeri, se száma, amik említett témákban adnak kifogyhatatlan ötleteket a kíváncsiskodóknak. Vevő igény meg persze rengeteg van, hisz ki ne akarná minél hamarabb és biztosabban felcsípni a kiszemelt áldozatot. A kérdés csupán az, hogy biztosan elegendő ez egy komoly kapcsolathoz? Ez attól függ mi az éppen aktuális társkereső célja, örökre szóló párkapcsolat, vagy pár éjszakás kaland.

A TÁRSKERESŐK ÉRTÉKRENDJE IS ÁTÉRTÉKELŐDIK
A mai világ átdeformálja értékrendünket, ami jelen esetben a társkeresőkre is vonatkozik. Akként értelmezem az értékrend átrendeződést, hogy felszínessé, kifejezetten külcsín szempontúvá tett bennünket. Nem az a baj velünk kapcsolat kereséseink során, hogy a külsőt figyelembe vesszük, hanem az, hogy csak azt!
Ne feledjük a másik is test-szellem-lélek felépítésű.
Hogy lehetne együtt élni csak egy szép testtel, miközben nem rezonálnak belső értékeink. Egyszerűen olyan illogikus, mégis mintegy teljesen elfeledkezünk a másik kettő ugyanolyan, ha nem fontosabb tulajdonságainkról. A szépséget meg lehet szokni, /mondhatnám kis túlzással unalmassá is válhat/. Ha belül üresség van biztosan. Bármi szépet szívesen megnézünk és ez ebbe semmi probléma nincs, ezért van. Csak hogy nem jelenti azt, hogy mindjárt és mindig örökké csak azt akarom nézni.
A szép előtt egy kicsit megállunk, megnézzük és tovább megyünk.
Ugyanez történik az ilyen szempontú társkeresők esetében is.
Van szép erdő, mező, építmény, ..stb. Még a virágot, amit megveszel, azt is egy picit nézegeted és teszed a dolgod, de nem ad olyan élményt, ami Neked kell, ami alapján együtt akarsz élni bármi áron.
Vagy ami nélkül nem tudnál élni.
Nézd vissza az említetteket. Mindegyiket tudod nélkülözni és szerintem könnyedén.
Miért van ez így?
Mert Nekünk sokkal több kell, mint szimpla szépség. /Nem jelenti azt, hogy akkor a csúnyát keressük./
Én azt szoktam mondani szimpatikust keresek. Ami esetembe azt jelenti külső-belső egyaránt harmóniában van, és rezonál bennem.
Könnyen lehet - sőt-, hogy nem a legszebb lesz a szimpatikus ilyen meghatározás mellett. 
Ha a szép önmagába elég lenne, működne, akkor az a sok szép ember nem vált volna el. De azt tették, mint a virággal letépték, egy darabig csodálták, utána, megköszönik, de mást keresnek.
Másfelöl miért válnánk, ha továbbra is meglenne az-az imádat a kezdeti szépséghez, - legyen pasi, vagy nő – akkor nem válnánk, a szépség továbbra is fönntartaná vonzó erejét. De ez elveszett helyette nincs más pl. szeretet, ami az igazán kapcsolat tartósító erő. Nem különben fontosak megértés, figyelmesség, kedvesség, alkalmazkodás… stb. szintén elmaradnak. Nyílván való, hisz ki akar pl. alkalmazkodni egy olyan társhoz, aki már nem vonzza. Ok nélkül együtt élni meg minek?
Szépség varázsa elmúlt, szeretet nem is volt. Sokan keverjük össze a kezdeti szenvedéllyel együtt járó szerelmet a szeretettel.
Ezért hisszük mindig azt, Ő AZ IGAZI!!
Azután kiderül, dehogy megint csak tévedés.

Így eljutunk a váláshoz, egy harmadik kereséséhez.
A belső értékeink örökké „jól jönnek”, örökké jó érzés nonstop megtapasztalni, érezni mindkét félnek és biztonságba érezni magukat, kapcsolatuk végtelenségében.

Érdekes az életünk sok fontos, de kevésbé értékes területén törekszünk a biztonságra, pl. gépkocsink biztosítva legyen, munkahelyünk örök legyen ..stb. Pedig szerintem és a statisztikai felmérések szerint is, egy társ elvesztése, - még ha nem is halál ok miatt -, a stressz faktor legelején foglal helyet, vagyis a legsúlyosabb lelki megterhelésként, megrázkódtatásként éljük át.
Ezzel szembe a gépkocsi elvesztése lopás által, vagy munkahely elvesztése persze nem kellemes, de közel sem olyan gond, mint a párunk elvesztése. A megoldása is sokkal egyszerűbb. Ezt életünk nagy csalódásának éljük meg, valaki tragédiaként.
Nem véletlen, hisz az eskü örökre szólt és egyszer csak megtörte az egyik fél ezt a biztosnak, öröknek hitt együttlétet.
Mégis a mindennapjaink arról győznek meg, hogy az értékesebbet leértékeljük, a kevésbé értékesek fontosabbakká vállnak.

A JÓ ALAPRA ÉPÍTETT KAPCSOLAT ERŐSÖDIK
Ha azt érzed, egy idő után nem fakul, hanem erősödik a kapcsolat, jó uton vagytok jó alapra helyeződött a kapcsolatotok. Erre folyamatosan figyeljetek, mivel változni fogtok, ami nem minősít semmit, de ha nem figyeltek az eltávolodás bekövetkezhet. Semmi nem örök, amiért nem teszünk.
Az igaz kapcsolat sohasem fakul, sőt nemesedik, csiszolódik, mint a gyémánt, ezáltal leszünk egymásnak különösen értékesek, mert olyant látunk egymásban, amit más nem láthat. Nem leszünk elcsábíthatóak, hisz nem a felszín alapján döntöttünk egymás mellett, hanem igazi valós értékeink miatt. Ezekre különösen büszkék lehetünk, hisz nem szüleink által késszen kapott mint a testünk, hanem mi tettük magunkat magunk és a másik számára is kincsé. Ezt még tovább szőve kölcsönösen biztonságossá teszi a kapcsolatunkat, ami teljes bizalmat szavaz mind kettőnk számára.
Ezt az értéket nem lehet egy napon sem említeni felszínes külső korlátolt „igényességgel” ,ahogy ma az igényesség csak idáig terjed.
Az igényesség nem kint, hanem bent kezdődik és itt ér véget. A külső valóban nem mindegy, nem akarok álszenteskedni, de ahogy említettem nem közel sem minden.
A lényeg legyen a jövendő párban meg a külső-belső rezonancia, vagyis kellően szimpatikus külsőleg, hogy érdekeljen, akarjam megismerni a belsőt is. Ha ez nem így történik legtöbbször csak futó kalandokba bocsátkozunk, ami előbb utóbb kiábrándulttá teszi mindkét nemet egymással kapcsolatos lelkes társkeresésében. És ha már a kezdetekben sem vagyunk nagyon érdeklődők, mit várhatunk később?
Semmit!

ÖRÖKÖS KÖRKÖRÖS TÁRSKERESŐK VAGYUNK
Megszűnik az örökös körkörös társkeresés, garantált a komoly és hosszú távú kapcsolat. Nem álszent szavakban rejtezik mindez, hanem a valóságban.
Nem egymáshoz teremtődünk, hanem egymáshoz teremtjük magunkat. És ez mérhetetlenül jobb, mint teremtődni, hiszen mindig értékesebb, amiért mi tettünk valamit.

Gyakori az első látatlan találkozáskor pl. internetes, vagy hirdetős, ahol tehát első találkozási alkalom virtuális jellegű előzmény következménye, ha külsőre nem tetszik valamelyikünk, akkor hirtelen olyan „sietősen el kell mennünk” valahová. Úgy gondolom, ha már készülődtünk, utaztunk, az a legkevesebb egy üdítő, kávé … mellett eltölteni egy kis időt, esélyt adva ezáltal a kapcsolatnak, hisz ne feledd, ezért találkoztunk, valami kiderüljön. Na de ha nem ismerkedünk, nem beszélgetünk, mi derülne ki?

MIÉRT KELL BESZÉLGETNI?
Mert az első pillanatokban sokszor zártak vagyunk, mind a ketten. Ilyenkor inkább kis taszítást is érezhetünk, de semmi képen sem vonzalmat. Nem a nagy őt látjuk. Kell egy kis idő, hogy megtudjuk, meg tudunk e nyílni annyira, hogy érezhessünk kellő rezonanciát, ami egymás felé húz.
Vagy az derül ki, hogy semlegesek vagyunk. De legalább esélyt adtunk egymásnak a helyesebb döntéshez. Azért használom a helyesebb döntést, mert van hogy ez a bezártság – több mindentől függ- tovább tart. Ha így van, akkor viszont kevés lett az idő, hogy biztosan helyes döntést hozzunk.

J.Dzs.Schwarcz.

key words:

 Társkeresők, társkereső, társkereső kaland, társkereső csábítás, társkereső férfiak, társkereső nők,

Stressz kezelése Tartalom közösségbe
weboldal készítés, weboldalkészítés