Kirúgták az állami média titkos bordélyhálózatot működtető munkatársát

Kirúgták az állami média titkos bordélyhálózatot működtető munkatársát

szexmunkával milliókat keresett

 

Az állami tévé bűnügyi műsora, a Kékfény egyik riporterét gyanúsítják országos bordélyház-hálózat fenntartásával

Országszerte összesen 13 lakást bérelt, hogy ott szexmunka folyhasson.

B. B., a köztévé korábban többféle díjjal kitüntetett bűnügyi riportere beismerte, hogy prostituáltaknak adott ki lakásokat, amivel 30 millió forintot keresett.

Az MTVA válaszolt annak a tévériporternek az ügyében, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy 13 lakást bérelt prostituáltak számára, majd ezért tőlük napi 12-15 ezer forintot kért, ráadásul minderről az ingatlanok tulajdonosai semmit nem tudtak.

Annyit közöltek a Mandiner kérdésére, hogy 

„a hivatkozott hírekben nevezett személy – korábban a Kékfény című műsor riportere – már nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazottja”.
  

Ebből ugyan nem derül ki, hogy mikortól nem az alkalmazottjuk, de annak alapján, hogy még napokkal ezelőtt is riporttal jelentkezett, feltételezhető, hogy a bűnügy nyomán rúgták ki.

Arra a kérdésre, hogy az MTVA-ban lesz-e belső vizsgálat, amely megállapítja, hogy a férfi törvénysértő tevékenysége, illetve az ennek révén esetlegesen vele kapcsolatba kerülő bűnözői csoportokkal való viszonya milyen mértékben befolyásolhatta bűnügyi riporteri munkáját, az MTVA az alábbiakat válaszolta: „…az érintett személy tevékenységével kapcsolatban a munkahelyi vezetője a hírről való tudomásszerzést követően azonnali tájékoztatást kért a műsor készítőitől.

A Kékfény szerkesztőjének, illetve felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás: befolyásolás sem részéről, sem pedig más részéről az ő irányába nem történt”.

Az elfogott 44 éves férfi, B. B. fiatalon a közmédia több díjjal is elismert riportere volt. Most teljes beismerő vallomást tett, az évek során 30 millió forintot keresett így. A bíróság elrendelte a letartóztatását, mert más eljárás is van vele folyamatban, és tartottak attól, hogy esetleg megszökne. Ha a gyanú igazolódik, akár öt éves börtönbüntetést is kaphat. 

 

 

error: Content is protected !!