Akkor kezdjük értékelni az egészséget, amikor elveszítjük, még ha időlegesen is. Így vagyunk a herpesszel is. Akkor hirtelen fontossá válik az egészség, de sajna az is időleges, mert a gyógyulás után visszaállunk a megszokott rutinszerű életvitelre.Manuka méz A méz évtizedek óta ismert gyulladáscsökkentő hatásáról, éppen ezért hatásos fegyver a herpesz gyógyításában is. A manuka méz különösen, hiszen nagyon sok metilglioxált tartalmaz, ezáltal pedig természetes antibiotikumként gyógyítja a bakteriális fertőzéseket.

Teafaolaj Ezt a jól ismert olajat az ausztráliai teafából nyerik. A legjobb, ha egy vattadarabra csepegtetünk az olajból, és azzal kenjük be a herpeszünket. Fontos, hogy naponta többször ismételjük meg a gyorsabb hatás érdekében.

Jégkocka A jégkocka leginkább a herpesz kialakulásánál jelenthet nagy segítséget, megakadályozza a vírus terjedését. Tegyük a jégkockát egy konyharuhába, és hagyjuk a beteg felületen 30 percen keresztül. Naponta többször ismételhetjük ezt a folyamatot, de arra figyeljünk, hogy a konyharuhát minden esetben cseréljük ki újra.

Alkohol A herpesz elleni küzdelemben a magas százalékú alkohol is hatásos lehet. Egy kis vattapamacsra csöpögtessünk belőle, és ezt tegyük rá a herpeszre. Naponta többször ismételjük meg.

Teafilter A fekete tea filterében lévő tannin segít a herpesz gyógyításában. Használat előtt dobjuk a filtert forró vízbe, majd ha már langyos, tegyük a beteg felületre és hagyjuk rajta pár percig. A gyorsabb hatás érdekében reggel és este is használjuk.   (Németből fordította: Sophie)

Továbbiakat nagyon érdemes próbára tenni:
Almaecetes borogatást kétszer, egyszer délelőtt és egyszer lefekvés előtt. Egyszerre nagy felületet, csak hígítva, mert erősen száríthat, csíphet.
Csak a piros foltra, csak a minimálisan szükséges bőrfelületre rakd az ecetes borogatást!
 
Fokhagymával bekenni!!
Kettévágott fokhagyma gerezdet tartsd a herpeszes területen míg érzed a hatását. Szükség szerint ismételhető. Szárító hatású és fertőtlenítő. FAVORIZÁLT

Alkoholos fertőtlenítő kifakadt herpeszre, nem csak szájon levő herpeszre egyaránt jó lehet. Az alkoholtól hamar elmúlhat.

ALMA ECET fülpálcikára teszed – hígítva először – az almaecetet és így kend be a herpeszt, így csak a kívánt helyre kerül. Szintén belsőleg is ajánlott fogyasztani, mivel nagyon sokféle vitamin (pl: teljes B komplex) van benne. Hogy mennyire sok jó külön könyvet írtak róla.
Lehet 2 teás kanál, vagy evőkanállal reggel mindjárt felkeléskor, a másik adagot vacsora után egy órával.

Epavir tabletta is nagyon hatásos lehet herpeszre hiszen fertőtlenítő hatású szer.

Betadin oldattal kezelés is jó, mivel a hatóanyaga, a jód eredményesen pusztítja a vírusokat, gombákat és baktériumokat. Reggel-este 2 dl meleg vízben feloldani 1  evőkanál gyógyszertári szódabikarbónát és lemosni a kezelt területet.

Aloe vera is jó megoldás lehet herpeszre is, a szükséges területet bekenni vele. Meg is lehet enni, mert nagyon sok problémára hatásos gyógynövény. Szintén számos publikáció jelent meg jótékony hatásairól. Valami, olyan dologban is segíthet, amire nem is gondoltunk.

Propoliszos ecsetelés is szuperül meggyorsítja a herpesz gyógyulását. Szárít, fertőtlenít.

Aszkorbinsav napi 3 kávéskanálnyi 1 dl vízben feloldva! Ez egyébként mindennap alkalmazható immunerősítőre.

Ezek legtöbbjét talán gyógyszertárakba nem lehet kapni, tehát bioboltot kell a közelbe keresni, vagy a neten rendelhető.
 

 

error: Content is protected !!