Nemzetközi bűnszervezetté nyilvánítja és befagyasztja a Wagner Csoport vagyonát az Egyesült Államok

Nemzetközi bűnszervezetté nyilvánítja és befagyasztja a Wagner Csoport vagyonát az Egyesült Államok

 

Nemzetközi bűnszervezetté nyilvánítja

 

 

Nemzetközi bűnszervezetté nyilvánítja és befagyasztja a Wagner Csoport vagyonát az Egyesült Államok

 

Jevgenyij Prigozsin, a magánhadsereg vezetője nem cáfolta a vádakat, és ukrajnai „bűnöző klánok lebontásáról” beszélt. Leleplező felvételek a Fehér Házban a Wagner Csoport fegyverszállításáról

Az Egyesült Államok a jövő héten további szankciókat fog bevezetni a Wagner Group orosz katonai magáncég ellen, amely az orosz hadsereget segítette az ukrajnai háborúban – idézte a Reuters pénteken a Fehér Ház bejelentését. John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője elmondta, hogy az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma Wagnert jelentős transznacionális bűnszervezetté nyilvánítja, befagyasztja a csoport amerikai vagyonát, és megtilt vele mindennemű kereskedelmet.

Kirby szerint a Wagner Csoport „transzkontinentális” fenyegetést jelent, így az amerikai szankciók több kontinensre, és még az orosz katonai vezetésben is feszültséget keltő magánhadsereg támogatóit is érinti, akik így elősegítik a bűnszervezet által elkövetett atrocitásokat és emberi jogi visszaéléseket.

Felidézték, a Fehér Ház a múlt hónapban közölte, hogy a Wagner-csoport fegyverszállítmányt vett át Észak-Koreából , hogy segítse az orosz erők megerősítését Ukrajnában, az értesülést Észak-Korea és a Wagner tulajdonosa, Jevgenyij Prigozsin is tagadta, bár erről az Egyesült Államok bizonyítékokat, felvételeket is nyilvánosságra hozott.

A Wagner állítólag már cáfolja, hogy fegyvereseket toborozna az ukrajnai háborúba Szerbiában

Ez már vörös vonal Belgrád számára, törvény is tiltja a külföldi…

Norvégiába szökött és politikai menedékjogot kért a Wagner Csoport egyik volt parancsnoka

Kész tanúskodni a hírhedt orosz zsoldoshadsereg vezetője, Jevgenyij…

Most Jevgenyij Prigozsin a Reutersnek nem reagált a washingtoni bejelentésre, de arra utalt, amire az orosz propaganda, hogy Ukrajnában nem háború zajlik, hanem „bűnöző klánok lebontása”. ezzel egyértelműen utalt arra, hogy az agresszió egyik fő célja az ukrán vezetés eltávolítása.

Az Egyesült Államok becslése szerint Wagner Csoport Ukrajnában jelenleg tízezer vállalkozóval, és negyvenezer, orosz börtönökből toborzott zsoldossal harcol.
 

 

error: Content is protected !!