Élvezi a nyugdíjas életet Szörényi Levente

Élvezi a nyugdíjas életet Szörényi Levente

 

 

 

 

Zenélés helyett nagy séták,
masszázs és főzés

 

 

Szörényi Levente 78 évesen a színpadtól már visszavonult, de otthonában is elfoglalja magát.

 

Évek óta visszavonult a színpadtól Szörényi Levente, ám az nem jelenti azt, hogy a Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar zenész unatkozna. Sőt, saját bevallása szerint néha annyi dolga akad napközben, hogy a végére sem ér. Az István, a király 78 éves zeneszerzője egy családi házban él, ahol mindig van feladat.

Rendkívül színesen telnek a napjaim, mert rendszeresen arra eszmélek este, hogy mennyi tervem volt mára és semmit nem végeztem el – árulta el nevetve Szörényi Levente, aki persze nem amiatt hanyagolja teendőit, mert lusta lenne.

 

Imád a szabadban lenni a zenész, aki a kertet maga tartja rendben, a kutyasétáltatás sem marad el.

Egy családi házzal bizony rengeteg dolog van, mindig van mit megjavítani, elintézni. Például nemrég észrevettem, hogy a lépcsőházban nagyon koszos volt a fal, mert mindig úgy mentem fel az emeletre, hogy nekitámaszkodtam.

Ezért elmentem a helyi asztalosműhelybe, leszabattam nyolcvancentis falapokat, vettem festéket, lefestettem cseresznyeszínűre, majd egy erős ragasztóval feltettem a falra – büszkélkedett el Szörényi, aki a kerti munkákat is maga végzi, sőt, azzal is sok idő eltelik, hogy mindennap elkészítse magáénak az ebédjét.

Szörényi Levente nem ír új dalokat, zenészből asztalos lett

Szörényi Levente nem ír új dalokat, zenészből asztalos lett

 

Ott vannak a virágok, azokkal is sok a dolog, a télikertből ki, rendben tartani, vágni, metszeni. Nem is beszélve arról, hogy imádok főzni és én bizony magamnak teszem – jelentette ki a zeneszerző, aki el is árulta, mely ételek a kedvencei.

Az Illés együttessel 1968-ban megnyerték a Táncdalfesztivált, a testvérével, Szabolccsal egy csapásra sztárok lettek.

Nagyon szeretem az erdélyi ételeket, az egyik nyárádmenti rakott karalábé, amelyet el is fogok hamarosan készíteni, mert szezonja van, vagy a borjúcsorba, de nemrég csináltam egy nagy adag bablevest, amelynek egy jó nagy részét odaadtam a gyerekeknek

– sorolta Szörényi, aki mindehhez bizony fitten kell tartsa magát. Ám ehhez elég csak kivinni a szemetet.

Próbálja kiélvezni a nyugdíjas éveit az Illés legendája / Fotó: Pozsonyi Zita

Mivel a kuka eleve hétszáz méterre van a háztól, már ez is egy edzés, igaz lefele nem annyira, de felfelé bizony az. Sőt, rendszeresen akkor is lemegyek megnézni a postaládát, ha szinte biztos vagyok abban, hogy nincs benne semmi, mert legalább sétáltam egyet

– viccelődött az előadóművész, aki azt is hozzátette, a sok séta miatt elfáradt testét bizony kényezteti is.

– Hetente kétszer jön hozzám a masszőr, azt nagyon szeretem – árulta el Szörényi.