magyar sors rákfenéje, magyar tragédiája

magyar sors rákfenéje, magyar tragédiája

 

 

 

 

 


Magyarország rákfenéje

 

 

 

Az Aldi nyilván nem fog ebbe tönkremenni, egyesek kárörvendőek is, fizessenek csak. Ez a mentalitás nemcsak ebben az esetben jelent meg, hanem általános jelenség, ami még csak nem is az illiberális fasiszta Orbán-rendszer sajátja, mert így volt ez már a diktatúra előtt is, talán már az Etelközben is. De az biztos, hogy végigvonult az egész magyar történelmen, és a magyar tragédiák egyik okozója. Mi ez? A zsigeri rosszindulat, a szemétség, a szívatás, köznyelvi kifejezéssel a »kibaszás« kultúrája.

Ez a magyar ugar, ahol a miniszterelnök vejének (és lányának) családja milliárdokat nyúlhat le,

de másról tíz forintért lenyúznák a bőrt. Ezt könnyen megfizeti, de ugyanígy bánnak a magyar emberekkel a hivatalok, a hatóságok. Abba fárad bele az emberek lelke, hogy sehol nincs ésszerűség, jóindulat, értelmes párbeszéd, méltánylás, hanem az élvezettel végrehajtott szemétség, szívatás az élet minden területén.

Önsorsrontó magatartás ez, mert egyrészt magukat és a többieket rombolják le, teszik elviselhetetlenné az életet, a mindennapokat.

A nagylelkűség és a jóindulat hiánya konkrét gazdasági károkat is okoz, mert vásárlókat és ügyfeleket veszítenek vele. De a mocsoksággal járó káröröm és élvezet minden pénzt megér. Betéved egy külföldön élő magyar család a hazai fagylaltozóba, és a kislány nem tud választani, de azt mondja az édesanyjának, hogy majd megkóstoljuk és eldöntjük. Mire a pultos közli, hogy nincs kóstoló. A kislány ledermed, ilyet még nem látott. Nem vesznek semmit.

A végén csak ők maradnak, és felfalhatják egymást.
Reménytelen ország.

Magyar sors rákfenéje>>

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!