Hamar megromlik az eper a hűtőben

Hamar megromlik az eper a hűtőben

 Bosszantó tud lenni, amikor a drága eper pár nap alatt megromlik a hűtőben.

Az eper nagyon gyorsan romlik, már másnapra puha, bolyhos, esetleg penészes lehet, még akkor is, ha a hűtőben tárolod. Néhány trükkel azonban hosszabb ideig is eltarthatod.1. Csak a legszebbeket tároldA frissen szedett vagy vásárolt epret szemenként nézd át, szedd ki, ami puha vagy sérült, és ezeket minél előbb egyétek meg. Tárolásra csak a teljesen ép szemeket tedd félre! Amelyik penészes, azt dobd ki, nem elég kivágni a penészes részeket.

2. Semmi mosás!

Ha későbbre szeretned eltenni, akkor ne mosd meg, így tovább eláll, mintha vizet kapna.

3. Azonnal tedd a hűtőbe

Az epret csak akkor hagyd szobahőmérsékleten, ha biztos vagy benne, hogy pár órán belül el fogjátok fogyasztani. Amit későbbre szánsz, azonnal tedd be a hűtőbe.

4. Ne legyenek egymás hegyén-hátán

Nem mindegy, hogyan teszed a hűtőbe, mivel könnyen sérülnek a szemek. Nem ajánlott ömlesztve tárolni, hiszen a súlyuk miatt egymást megtörik, és a sérült gyümölcs könnyebben romlik. Fogj egy jól záródó műanyag dobozt, béleld ki papírtörlővel, amire egyenként helyezd rá a mosatlan eperszemeket. Ha több rétegben szeretnéd beletenni, akkor minden réteg közé tegyél egy darab papírtörlőt; ez felszívja a nedvességet, és megakadályozza a romlást.

5. Almaecet

Hosszabb ideig eláll az eper, ha kap egy kis almaecetes fürdőt. Fogj egy nagy tálat, keverj össze benne 8 rész vizet 1 rész almaecettel, és tedd bele az epreket. Hagyd ázni 4-5 percig, majd vedd ki a szemeket, és alaposan öblítsd le folyó vízzel. írja Ripost

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!