jó lenne egy kis dzsem

jó lenne egy kis dzsem

 

 

 

Főzés nélkül is készülhet lekvár

Imádjuk a finom eper-lekvárt, azt viszont nem annyira, amennyi munkával jár eltenni télire. A legnagyobb igazságtalanság, hogy a legnagyobb kánikulában kell a gázon rotyogtatni a forró dzsemet. Épp ezért hoztunk egy olyan trükköt, ami főzés nélkül megoldja a lekvár-gondot. 

Eperlekvár főzés nélkül

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 800 gramm cukor

Elkészítés:

  1. Mosd meg alaposan több z epreket, távolítsd el a szárrészt róluk, majd a felesleges vizet itasd le egy konyhai papírtörlővel. Vágd mindegyik epret 6-8 darabba.
  2. Tedd az epreket egy nagyobb tálba, közben rétegezd őket cukorral. Végül teríts rá egy gyér szövésű géz rongyot, és hagyd egy éjszakán át állni. Reggelre levet fognak engedni az eprek, forgasd át egy kicsit, hogy mindegyiket érje a lé.
  3. Töltsd az epret a cukros lével együtt alaposan kisterilizált befőttes üvegekbe. Hűvös helyen kell tárolni.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!