Kordont bontott Hadházy Ákos és a Momentum a Karmelita kolostornál

 

 

Hadházyék meghírdették a 7 pontot

 

 

A kordont még 2021 novemberében emelték „építkezésre” hivatkozva, ám azóta se volt nyoma semmiféle ilyen munkálatoknak.

Elbontotta a Karmelita kolostornál mondvacsinált indokkal csaknem másfél éve emelt kordont a Momentum és Hadházy Ákos – derül ki a videójából.

A Momentum politikusai és Hadházy ezenkívül ismertette a „Hét pont Magyarország megújításáért” nevű követelései is. Idézem:

  • 1. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.
  • 2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.
  • 3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!
  • 4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!
  • 5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!
  • 6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek (Alkotmánybíróság, ÁSZ, GVH, Médiahatóság, NAV, NVB, MNB, stb.) függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől, pártkáderektől meg kell szabadítani.
  • 7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!