Ilyen lett volna az ünnep a járvány nélkül – Karácsony Gergely üzenete május 1-jén

Gergely Május elseje a munka ünnepe, Karácsony Gergely Főpolgármester

Május elseje a munka ünnepe, Karácsony Gergely Főpolgármester


A főpolgármester a közösségi oldalán osztott meg több információt, többek között azt is, hogy milyen lett volna a május elseje koronavírus nélkül. Idén a majálist a Városliget helyett a Városháza parkban tartották volna, ám az ismert okok miatt most mindenki az otthonában tarthatja meg a munka ünnepét.

De emlékezzünk a ma hőseire is, akik a mostani koronavírus közepette a frontvonalban veszik fel a küzdelmet! Gondozzák szeretteinket, gyógyítanak minket, működtetik a város, az országot. Köszönet érte! – írja a főpolgármester Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely a válsághelyzettel kapcsolatban azt fogalmazta meg, hogy szerinte
a válságból kivezető út egyedül az emberek, az ő biztonságuk, egészségük és egzisztenciájuk megvédésén keresztül történne
válságkezelés nem indulhat ki a multik érdekeiből, csakis az emberek védelméből. Meg kell védenünk a dolgozókat! Hozzátette: a válságot közös összefogással lehet legyőzni.
Azt is megfogalmazta, hogy az előre eltervezett béremelést végrehajtották, úgy, hogy közben párbeszédet folytattak a munkavállalói érdekképviseletekkel.Hiszem, hogy az államnak és az önkormányzatoknak most még nagyobb a felelősségük.
Mi nem lehetünk azok, akik leépítenek, kirúgnak, jogokat csorbítanak, munkavállalási feltételeket újratárgyalnak.
Hiszem, hogy a válságból kivezető út egyedül az emberek, az ő biztonságuk, egészségük és egzisztenciájuk megvédésén keresztül történhet.
A válságkezelés nem indulhat ki a multik érdekeiből, csakis az emberek védelméből.
Meg kell védenünk a dolgozókat! A főváros így tesz. Végrehajtottuk az előre eltervezett béremelést, bevezettük a Budapest-pótlékot.
És mindezt úgy, hogy közben – még a mostani időben is – egyeztetünk, párbeszédet folytatnunk a munkavállalói érdekképviseletekkel.

Hiszem, hogy munkavállaló egyedül nem képes megvédeni magát.
Ezért hiszek az önszerveződés erejében.
Ezért hiszek a közösségben, ezért hiszek a szakszervezeti mozgalomban is.
Mert tudom, Budapest is erős közösség. Erősebb a válságnál is.
Nagyon remélem, hogy jövő május elsején itt, a Városháza parkban is találkozni tudunk a következő majálison.
#Budapest 
 Forrás: Karácsony Gergely>>

error: Content is protected !!