Didier Reynders Európai Unió jogérvényesülés

Didier Reynders Európai Unió jogérvényesülés

 

Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztostól: A levél szerint „az Európai Bizottság gondoskodni fog arról, hogy Magyarország teljesítse kötelezettségvállalásait”.

Az Európai Bizottság gondoskodni fog arról, hogy Magyarország teljesítse kötelezettségvállalásait – ezt a kijelentést tette Didier Reynders, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa abban a válaszlevélben, amelyet Ujhelyi Istvánnak küldött napokban.

Az EP-képviselő a Magyar Orvosi Kamara „erőszakos kivégzési kísérletével kapcsolatban” tett fel kérdéseket az Európai Bizottságnak.

Az Európai Bizottság illetékes vezetője azt is közölte, hogy „a bizottság az első kifizetési kérelem Magyarország általi benyújtásától kezdődően és a helyreállítási és rezilienciaépítési terv végrehajtása során mindvégig meg fogja követelni a tervben meghatározott mérföldköveknek és céloknak való megfelelést”.

Az Orbán-kormány csak akkor juthat hozzá a Magyarországnak járó forrásokhoz, ha a szükséges vállalásokat korrektül betartja, és maradéktalanul végrehajtja, minden más kuruckodó, okosba’ történő próbálkozás veszélyezteti az uniós pénzek lehívhatóságát.

A független EP-képviselő közölte, hogy néhány héttel ezelőtt azért fordult írásban az Európai Bizottsághoz, mert „a Fidesz rapid módon, érdemi egyeztetés és kompromisszumkeresés nélkül megpróbálta jogi eszközökkel kivégezni és ellehetetleníteni a Magyar Orvosi Kamarát”.

A brüsszeli testülettől többek között arra várt választ, hogy miként értékelik az ebben az esetben végrehajtott rapid és erőszakos törvénykezést, miután épp a források érdekében vállalta nemrég a magyar kormány, hogy nem lesz többet indokolatlanul gyors törvénykezés.

Ujhelyi István az uniós források az Orbán-kormány jogállamisági bűnei és állami szintű korrupciója miatt fagytak be, a feloldásuk pedig azért késik, mert a Fidesz egyszerűen nem hajlandó teljesen és korrektül végrehajtani a szükséges vállalásokat.

Azt ígérték: nem lesz felgyorsított és az érintettek megkérdezése nélküli jogalkotás, cserébe a pénzekért. Majd másnap egynapos törvénykezéssel megpróbálták kinyírni a Magyar Orvosi Kamarát. Ez azért egy elég világos képlet. Ami nemcsak Brüsszelből, de bizony még a Holdról is látszik – fogalmazott.

 

 

error: Content is protected !!