lemondott ukrán elnöki tanácsadó Bármelyik pillanatban elveszíthetjük a háborút

lemondott ukrán elnöki tanácsadó Bármelyik pillanatban elveszíthetjük a háborút

 

Alekszej Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal nemrég lemondott tanácsadója a Twitteren arról beszélt, hogy Ukrajna elvesztette az irányítást saját narratívája felett, és csekély annak az esélye, hogy megnyerik a háborút.

Az oroszok hatékonyan terjesztik a saját narratívájukat. Mi elvesztettük az irányítást. És most, hogy már nem vagyok hivatalban, azt is el tudom mondani, hogy rendkívül sérülékenyek vagyunk, és nagyon gyorsan legyőzhetnek minket − fogalmazott.

 

Aresztovics kedden nyújtotta be lemondását, miután botrányt okozott az a kijelentése, hogy a január 14-én Dnyipróban lakóházba csapódott orosz rakétát valójában az ukrán légvédelmi erők lőtték le.

Borisz Filatov dnyiprói polgármester követelte, hogy az ukrán hírszerzés válaszoljon Aresztovicsnak, míg Olekszij Goncsarenko, a Verhovna Rada képviselője aláírásgyűjtést jelentett be a menesztése érdekében − írta meg a Meduza.

Megírtam a lemondó nyilatkozatot. Szeretnék példát mutatni a civilizált viselkedésre: az elvi tévedés lemondással jár – közölte a korábbi tanácsadó.

Az ukránok pszichológiai támogatásra szorulnak

Aresztovics ezt követően elárulta, így legalább lehetősége nyílik azt csinálni, amit szeret, és mivel úgy látja, az ukránok információs és pszichológiai támogatásra szorulnak, ezzel foglalkozna.

Sokan igénylik most a segítséget és a támogatást. Az ilyen emberekhez szeretnék szólni. Nem hagyom őket magukra, számíthatnak rám. Csak arról van szó, hogy visszatérek egy korábbi szerelemhez, ami szerintem nagyon fontos tevékenység a jelenlegi háborús helyzetben

 

 

 

error: Content is protected !!