Életmód változtatás Rendezd át az életed, nézd meg mi szükséges, elengedhetetlen, és mi az amit ellehet engedni. Hogy valamit-ket változtatni kell az biztos. Ha nem így látod, akkor nem néztél szét alaposan, vagy nem mertél szembe nézni körülményeiddel. Ne csak a mennyiséget, de a minőségre is figyelj, mi okoz Neked visszatérően stresszt.Nézd meg kivel barátkozol, nézz körül a munkahelyeden, a teljes kapcsolat rendszered, hiszen ember okoz embernek legtöbb problémát. És kijöhet szóban? Éppen a legközelebb állóak. Egyáltalán nem kell feltétlen szakítani, de feltétlen tisztázni kell a kapcsolatok azon részeit, amik Neked stresszt okoznak. Persze, ehhez kölcsönös megértés kell, figyelem, elfogadás, alkalmazkodás. Ha csak néha-néha lettél volna stresszes, akkor most semmi gondod nem lenne.

Hogy stressz problémánk van, az a folyamatosan visszatérő hibás életvezetésünk következménye. A nyugalmunk teljesen elveszett. Nem találjuk a lelki békénk. De amivel sosem foglalkoztunk, hogyan is lennénk annak urai. … most már az is kérdés szerintem, hogyan is leljük meg.
Hogy mivel nem foglalkoztunk?
Inkább kivel. Magunkra jutott a legkevesebb időnk, és most szenvedünk.
Életedbe vigyél rendszert, a rohanás után ez, az ami szinte mindenkinél problematikus.

Ez tapasztalható a táplálkozásban, a tiszta folyadék bevitelben, az alvásban, a mozgásban, az értelmetlen kapcsolati konfliktusokban mindenütt. Kapkodunk, türelmetlenkedünk, mert minden fontosabb számunkra, mint mi. A kocsinkra, a technikai gépeinkre jut idő, tisztítsuk, karban tartjuk. Ha magunkra csak annyi időt szánnánk, akkor, most nem kellene ezeket a sorokat olvasni. Bár megelőzésként is jó. Most jó néhány, olyan dolgot írok, amik közül ki lehet választani, mi a számodra kedvezőbb a stresszed oldására. Még valami: Nem véletlen, hogy stressz csökkentésére törekszünk és nem a stressz nélküliségre. A stressz nélküli állapot a stressz elméletből tudhatóan a halál. /Stressz menüben lásd./

A cikk itt folytatódik megoldásokkal:  Stressz, nyugalom egészség

error: Content is protected !!