ügyészség ejti emberölés vádját Alec Baldwin ellen

ügyészség ejti emberölés vádját Alec Baldwin ellen

 

Az ügyészek közlése szerint olyan tényekre derült fény, amelyek lehetetlenné teszik, a színész elleni eljárás befejezését a rendelkezésre álló időn belül.

 

 

A nyomozás továbbra is folyamatban van, ezért a vádakat később újra előterjeszthetik.

Mint az ismert, Alec Baldwint idén januárban vádolták meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel, miután a Rust című film forgatásán leadott lövés Hayna Hutchins operatőr halálát és Joel Souza rendező sérülését okozta.

 

Nem csitul a botrány: Alec Baldwin munkatársai is perelnek, szerintük több hanyagság is történt a tragédiával végződő forgatáson

Az ügyben eljáró különleges ügyészek közlése szerint várhatóan ejtik az emberölés vádját a színész ellen, ám ez nem végleges: később újraindíthatják az ügyet, akár enyhébb vádakkal.

Következésképpen a jelenlegi időkorlátok és a bűnüldöző szervek által átadott tények és bizonyítékok alapján a jelenlegi formában nem tudunk eljárni.

Ezért elutasítjuk a Baldwin úr elleni, gondatlanságból elkövetett emberölés vádját, hogy további vizsgálatot folytathassunk. Ez a döntés nem mentesíti Baldwin urat a büntetőjogi bűnösség alól, és a vádakat később újra elő lehet terjeszteni – jelentették ki.

Elégedettek vagyunk a döntéssel, miszerint elutasították az Alec Baldwin elleni eljárást, és szorgalmazzuk a baleset tényeinek és körülményeinek megfelelő kivizsgálását– nyilatkozták a színész ügyvédjei, Luke Nikas és Alex Spiro.

Az ügyészség Baldwin melllett Hannah Guttierez Reed fegyvermester ellen is vádat emelt, s az ellen felhozott vádak változatlanok maradtak.

Baldwin jelenleg Montana államában tartózkodik, ahol – 17 hónapos szünet után – folytatják a film forgatását – írja a Variety.

Miután ejtették ellene a vádakat, a 65 éves színész az Instagramon megosztott egy fotót feleségével, Hilaria Baldwinnal, amelyben megköszönte neki, hogy végig mellette állt.

-Mindent ennek a nőnek köszönhetek. És neked, Luke– utalt zárójelben az ügyvédjére is.

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!