2022 húsvét ünnepi és gyerekprogramok Budapesten és országszerte a hosszú hétvégén Ingyenes húsvéti tojásfestés

2022 húsvét ünnepi gyerekprogramok Budapesten, országszerte hosszú hétvégén, Ingyenes húsvéti tojásfestés

Húsvéti ünnepi programok Budapesten

Április 15-18. Húsvéti Sokadalom Budapest kis izelítő:

Egy négy napos különleges fesztivál kifejezetten a kicsik kedvéért! Budapest XIV. kerület, Mogyoródi út 130. A színpadon a húsvéti gyerekműsorok mellett Marvel és Disney hősök is lesznek a Budapest Feszt színpadán. Interaktív műsoruk után szívesen fotozkodnak a gyerekekkel is. Este már a nagyoké lesz a főszerep az ő szórakoztatásukról különleges fellépők gondoskodnak, mint például Tóth Andi, Curtis vagy Alee. A rendezvény ingyenesen látogatható. A programról fent a címlapképen is árulkodik Információk ITT

Állatsziget

Ha jó az idő, a sztenderd játszóterezés helyett látogassatok el a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetére. Az Állatszigetet dr. Király Péter állatorvos alapította azzal a céllal, hogy megteremtse Magyarországon azt a szemléletváltást az élet tisztelete terén, mely a világ számos részén már többé-kevésbé magától értetődő.

Az állat- és természetvédelmi kultúrpark az év minden napján nyitva áll a látogatók előtt. Csemetéddel megtekinthetitek a háztáji farmot, de sétálhattok a sziget közepén elterülő tó körül is, amely számos állatnak – emlősöknek, madaraknak, hüllőknek, halaknak -, valamint szebbnél szebb vízinövényeknek ad otthont.

A Rexnél számos állat is él, akik mind gazdára várnak – így akár az örökbefogadáson is elgondolkodhatsz, ne feledd azonban, hogy a gyerkőc még nem képes teljes mértékben gondoskodni az újonnan érkező családtagról, így szüksége lesz a segítségedre.

Megéri azonban a befektetett idő és energia, és nemcsak azért, mert egy ilyen kis jószág rengeteg örömöt szerez jótevőinek, hanem azért is, mert a gyermeknevelés egyik fontos eszköze az állatokkal való együttélés. A róluk való gondoskodás rendszerességre és felelősségre tanítja a kicsit, miközben a két- és négylábúakkal való barátsága egy életre elegendő lelki muníciót adhat neki.

 

 

Ingyenes húsvéti tojásfestés

Húsvét táján sok gyerekből előbújik a Picasso, ennek megfelelően pedig aktívan szeretné kivenni a részét az ilyenkor szokásos tojásfestésből. Ha nem igazán érzel magadban motivációt arra, hogy a kis művészjelölt által összepacsált konyhát hosszas munkával tedd rendbe, vidd el őt a Cserepesházba BP. XIV.ker, ahol április 2-án 10 és 12 óra között ingyenes élheti ki a kreativitását.

A tojásfestő foglalkozás mellett sok más programot is találhattok itt, nemcsak a tavaszi szünetre, hanem az év többi részére nézvést is, úgymint például gyerekjóga, gitársuli, rajzfilmkészítés, hogy csak néhány példát ragadjunk ki, de gyerekeknek szóló színdarabokat is rendszeresen bemutatnak. Igaz, ezekért már jellemzően fizetni kell valamennyit, ám az árak már-már barátinak mondhatók.

gyerekprogramok

Idén mikor van húsvét pontosan?

Nagypéntek  2022. április 15.
Nagyszombat  2022. április 16.
Húsvétvasárnap  2022. április 17.
Húsvéthétfő  2022. április 18.

Boltok nyitvatartása – 2022 húsvét:

Nagypéntek  Munkaszüneti nap, az üzletek zárva tartanak.
Nagyszombat A szombati nyitvatartásnak megfelelően a boltok nyitva lesznek.
Húsvétvasárnap Szünnap, a boltok zárva lesznek
Húsvéthétfő Szintén munkaszüneti nap, az üzletek zárva tartanak.

 

error: Content is protected !!