35 évre privatizálja a magyar autópályákat az Orbán kormány, írja Karácsony Gergely

35 évre privatizálja a magyar autópályákat az Orbán kormány, írja Karácsony Gergely

Kötelezettségszegési eljárást kezdeményezek amiatt, hogy a kormány a saját klientúrájának extraprofitot biztosítva 35 évre privatizálja a magyar autópályákat. Nem hagyhatjuk, privatizálással hogy suttyomban lopják el alólunk a gyorsforgalmi utakat, titokban szervezzenek ki 5000 milliárd forintnyi közvagyont magánzsebekbe.

Az Európai Unió joga és a magyar közbeszerzési törvény szerint is csak akkor köthető öt évnél hosszabb időre privatizál koncessziós szerződés, ha az ajánlatkérő számításokkal tudja bizonyítani, hogy az nem eredményez extraprofitot a pályázatot elnyerők számára.
A magyar kormány az autópályák 35 évre való kiprivatizálásával kapcsolatban titkolja ezeket a számításokat, nyilván nem véletlenül. Ha ezek nyilvánosak lennének, a napnál világosabb lenne mindenki számára, hogy az elmúlt tizenkét év legnagyobb lopására készül Orbán Viktor kormánya: két generációra akarnak extraprofitot kijátszani a saját holdudvaruk számára.
Már most szólok, úgy, hogy azt minden potenciális pályázó előre tudja és értse: a következő kormány nem fogja érvényesnek elismerni ezt a pályázatot, és egy fillér koncessziós díjat nem fog kifizetni sem Mészáros Lőrincnek, sem a Szijjártó Pétert megjachtoztató Szíjj Lászlónak, sem a kínai állami építőipari vállalatnak, sem senkinek.
Ennek a károkozásnak nem csak a választás után, de itt és most kell megálljt parancsolni. Ezért az Európai Bizottsághoz fordulok, hogy az indítson kötelezettségszegései eljárást a koncessziós pályázat miatt a magyar kormány ellen. #99kontra1 🇭🇺🇪🇺
írja karácsony Gergely Facebook
error: Content is protected !!