5 szokás, ami megváltoztatja az életedet - Kezdd el már ma!

5 szokás, ami megváltoztatja az életedet

 

 

 

Kezdd el már ma!

 

 

 

 

 

 

 

Apró lépésekkel haladva hatalmas változást érhetsz el. Nem kell azonnal drasztikus lépéseket tenned, hogy jobban érezd magad a bőrödben, pár új napi rutin csodákra képes.

Újévkor sokakban feléled a vágy a változásra, hiszen az új esztendő magában hordozza az új kezdet lehetőségét is. Ahelyett, hogy extrém változásra adnád a fejed, iktass be inkább apró szokásokat az életedbe, amik lassan a mindennapjaid részévé válnak, és jobban fogod magad érezni a bőrödben.

Rend kint, rend bent

Ha bevett napi rutinod van, nemcsak hatékonyabb és szervezettebb lesz a napod, de a közérzeted is sokkal jobb lesz. Egy rendezett otthonba hazaérni csodálatos érzés, tested pedig meg fogja hálálni a törődést, amit kis odafigyeléssel adsz neki. Vezess be pár új szokást az életedbe te is, és figyeld a változást!

1. Vesd be az ágyat minden reggel! William H. McRaven tengernagy szerint, aki meg akarja változtatni a világot, az kezdje azzal, hogy minden reggel beveti az ágyát. Miért van ennek jelentősége? Ha minden reggel beágyazol, sokkal produktívabb leszel, mert befészkeli magát az agyadba a gondolat, hogy aznap már sikeresen teljesítettél valamit. Rutint teremtesz vele, elindítod a napodat, és ha hazaérsz egy fárasztó nap után, jó érzés lesz nem rendetlenségbe belépni.

 

2. Igyál egy nagy pohár vizet ébredés után! Igen, még a kávé előtt. Kezdj minden napot azzal, hogy hidratálsz, mert az éjszaka során kiszáradt a szervezeted. Szebb lesz a bőröd, jobb lesz az emésztésed, és a reggeli pohár víz szépen beindítja a rendszert a napra.

3. A friss levegő aranyat ér! Szellőztess reggel, és napközben is rendszeresen. Engedd be az oxigént a lakásba, cseréld ki a levegőt, és élvezd, ahogy átjárja a teret a tiszta, friss levegő.

4. Soha ne menj úgy aludni, hogy nem mosogattál el. Tudjuk, nap végére elfáradsz, de ha rászánsz pár percet este a mosogatásra, nem reggel kell majd kapkodva keresni az utolsó kiskanalat. Az ágy bevetéséhez hasonlóan ez is egy sikerélmény, valami, amit teljesítettél, így jó érzéssel zárhatod a napot.

5. Az éjszakai 7-8 óra alvással szabályozott alvásciklus elengedhetetlen a mentális és fizikai jóléthez. Az alváshiány számos negatív hatással van a mentális és fizikai egészségre. Szív- és érrendszeri és anyagcsere-betegségekhez vezethet, valamint jelentősen rontja a kognitív és motoros teljesítményt. Ez orvosolható, ha minden nap ugyanabban az időben fekszel le és ébredsz. Az optimális mennyiségű alvás rendszeres elérése szintén hozzájárulhat a súly és az anyagcsere normalizálásához, javításához.

+ Mindig mosd le a sminket lefekvés előtt! Nincs kérdés, nincs de, mosd le. Sminkben aludni nagyon nem tesz jót a bőrnek, eltömíti a pórusokat, fokozza a ráncok képződését, és az ágyneműt is összepiszkítja. Ha nincs erőd a teljes esti rutinra, nem baj, de a sminket minden este mosd le.