50+ kiváló program a pünkösdi hétvégére Budapesten // 2022

50+ kiváló program a pünkösdi hétvégére Budapesten

Budapest és környéke a
pünkösdi hétvégén

Pünkösd ünnepére biztosan lehet jó programot találni ez nagyon sok ajánlat!!, ezért talál mindenki! (nem kis idő, de bízzunk benne megéri)

Temérdek szuper programmal vár bennünket Budapest és környéke a pünkösdi hétvégén is. Összegyűjtöttük nektek a legjobbakat és a legkülönféléket!

Többnapos programok a pünkösdi hétvégén

I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál (csütörtöktől)

Indítsátok a nyarat a belváros szívében, a Szabadság téren a Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválon! Az esemény fő célja, hogy a sörfesztiválok népszerűségén felbuzdulva szélesebb körben megismertessék a hazai bor- és pezsgőpincészeteket a nagyközönséggel június 2. és 6. között, egy ingyenes fesztivál keretein belül.

Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál (csütörtökről)

Június 2. és 8. között, immár tizedik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivált Budapesten, a Toldi Moziban. A hétnapos fesztiválon a legfrissebb magyar és nemzetközi rövidfilmeket tekintheti meg a közönség, méghozzá blokkokra osztva. Az utolsó napon díjazzák a legjobbakat.

Egy új hely felderítése pünkösdre is jó program lehet:

Újdonságok Budapesten: 9 hely, ahová érdemes ellátogatni júniusban

Szívesen kipróbálnál egy új helyet a városban? Mutatjuk Budapest legígéretesebb friss versenyzőit!

Haydneum – Egyházzenei Fesztivál (péntektől)

Június 3. és 12. között rendezi meg első Egyházzenei Fesztiválját a Haydneum – Magyar Régizenei Központ Budapesten, az Egyetemi templomban, illetve a Belvárosi Szent Mihály-templomban, hazai és külföldi előadókkal, magyar vonatkozású ismert és még felfedezésre váró repertoárral az 1630-tól 1830-ig tartó időszakból.

Duna Karnevál (péntektől)

A június 3. és 12. között megrendezésre kerülő nemzetközi kulturális programsorozatot idén 27. alkalommal szervezik meg Budapest négy helyszínén, ingyenes programokkal, hungarikumokkal, látványos táncegyütteseket bemutató felvonulással, pünkösdi tánckarnevállal, világ- és népzenei koncertekkel és karneváli hangulattal. Június 10-én pedig gálaműsorral várnak titeket a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében, amely során külföldi és magyar táncegyüttesek közel 300 művésze áll színpadra. Az est folyamán bemutatkoznak a külföldi táncegyüttesek, majd Petőfi eszmeiségét idézik meg tánccal, zenével.

 

 

Hétvégi programok Budapesten és környékén

Japán Napok a K11-ben (péntek-szombat)

A Magyar-Japán Baráti Társaság idén is megrendezi a budapesti Japán Napokat. Bemutatók, origami, haikuverseny, japán édességek, koncertek és számos más érdekesség vár titeket a K11 Művészeti és Kulturális Központban.

Mad Kert | Pünkösdi 3 napos hétvége ráadás gyereknappal (péntek-vasárnap)

16 sörcsap, Barrel Project decizés, tele hűtők, újdonságok-ritkaságok, food truck, soft serve, napsütés a főzde mögötti sörkertben péntektől vasárnapig.

Dunavarsányi Napok (péntek-hétfő)

Háromnapos programsorozat gyerekműsorral, táncbemutatókkal és koncertekkel.

Japán Fesztivál a Hello Budában (szombat-vasárnap)

A két napos, hétvégi programon végigkóstolhatod a japán street food konyha legfinomabb fogásait (Sushi, Ramen, Karaage, Takoyaki, Yakisoba), finom szakékat kortyolgathatsz, és ízelítőt kaphatsz a japán kultúra tradicionális világából.

Póniklub és gyereknap a Nemzeti Lovardában (szombat-vasárnap)

Gyermeknap alkalmából Póni Klub versennyel és ingyenes lovaglással várja a családokat a Nemzeti Lovarda.

Gyereksziget (szombat-vasárnap)

Június 4. és 19. között visszatér az ország legnagyobb, legszínesebb családi fesztiválja, a Generali Gyerek Sziget. Két év kihagyás után elsőként a pünkösdi hétvégén, június 4-től 6-ig, valamint az azt követő hétvégéken, egészen június 19-ig várják az apró fesztiválozókat és szüleiket egyaránt.

Ingyenes gyerekprogramokkal várnak a Hajógyári-szigeten három hétvégén át

Június 4. és 19. között visszatér az ország legnagyobb, legszínesebb családi fesztiválja, a Generali Gyerek Sziget.

Vál-völgyi Zsúr (szombat-vasárnap)

Június 4-én és 5-én hatodik alkalommal fogadja a látogatókat az Alcsúti Arborétum családi fesztiválja, a Vál-Völgyi Zsúr. A csaknem 200 éves angolparkban temérdek gyerekprogram, illetve széles kulináris és kulturális kínálat garantálja az egész napos jókedvet, olyan fellépőkkel, mint a Follow the Flow, Azahriah, Demjén Ferenc, Kis Grofó, a Valmar és az Edda Művek. A rendezvényt bohóc- és bűvészshowk, sportbemutatók és minden földi jónak otthont adó termelői piac színesíti, a pontot az i-re pedig a Dereszla Gasztro- és Borudvar finomságai teszik fel. A szombaton és vasárnap is 10 órától egészen éjfélig tartó fesztiválra ingyenes a belépés.

 

 

 

Pünkösdi programok 2022 Budapest

BudaPrés Ciderfeszt Etyeken (szombat-vasárnap)

Ami biztosan lesz: kis cider & NAGY cider & csapolt cider, hempergés az almafák alatt, zene. A jobbnál jobb burgerekről a Falatom Gurulo Gasztroműhely gondoskodik. Szombaton 5 órától fellép a Simple Acoustic duója.

Svábhegyi Pünkösdi Búcsú (szombat-hétfő)

A Hegyvidék gazdag programkínálatának immár több évtizede az egyik meghatározó szabadtéri eseménye a három napos Svábhegyi Pünkösdi Búcsú. Sokszínű programjaival, minőségi kézműves termékek felvonultatásával méltán népszerű nem csak a kerületben, de az egész fővárosban.

Pünkösdi Örökségünnep a Szentendrei Skanzenben (vasárnap-hétfő)

A fesztiválszínpadunkon 17 produkció lesz látható a solymászattól kezdve a táncházi bemutatókon a cirkuszművészetig. A portákon pedig 39 programelem várja a látogatókat, akik megismerhetik többek között a kékfestés, a novaji remélés, a busójárás, a vadászat, a bajai halászlé főzés, békési szűcshímzés, vagy épp a karcagi birkapörkölt-főzés hagyományát.

Varázskastély családi fesztivál (vasárnap-hétfő)

Idén újra megnyitja kapuit a Varázskastély. Bemutatók, táncház, koncertek, tűzzsonglőrök – temérdek program vár titeket Nagykovácsiban.

Ázsiai street food éjszakai piac (minden este)

Immár 10 éve várja az érdeklődőket a Chinatown Terasz minden este 17-23 óra között egészen augusztus végéig. 10 konténerbüfé készíti az autentikus ázsiai street food ételeket hatalmas választékban, ahol megtalálhatók kifejezetten nyári specialitások, és olyan fogások, amiket Budapesten máshol nem kóstolhatsz: kínai faszenes grill, kínai palacsinta, dim sum, teppanyaki, bubble tea, Tsingtao sör, és rengeteg egyéb finomság.

Budapesti programok csütörtökön (2022. június 2.)

Galaxis útikalauz stopposoknak – Kertmozi a Budapest Gardenben

Júniusban indul a kertmoziszezon a Budapest Gardenben, ahol minden héten szerdától szombatig újabb filmek várnak majd titeket.

A döntés // MOM Kult

Csányi Sándor és Tenki Réka először áll egy színpadon a közönség előtt, aminek apropója nem más, mint Edith Eva Eger nagy sikerű memoárja, A döntés. A traumák feldolgozását középpontba állító, megrázó, mégis optimista történet színpadi változatát június 2-án és 9-én tekinthetjük meg a MOM Kultban.

Fran Palermo • Kobuci

A Fran Palermo-t Henri Gonzo énekes-dalszerző alapította 2011 végén Budapesten, Magyarországon. A zenekar zenéjét és stílusát különböző műfajok jellemzik, leginkább az indie, a rock and roll, az afropop, sőt a mediterrán hangulat is. Legutóbbi nagylemezüket, a Crocodile Juice Bart a szakma Fonogram-díjjal ismerte el.

Solére – Akvárium Petőfi200 Terasz

Szigeti Zsófi, Solére magyar dalszerző énekes. 2016-ban indította el első zenekarát, Shaibo néven, mely az évek alatt saját szóló projektévé alakult. Az elektronikus space-pop stílusában mozgó énekesnő saját érzelmeit emlékeit örökíti meg dalaiban, izgalmas minimál hangszerelésben.

Ingyenes Jam Session estek: BJC Cafe Jam

A hétvégente nagy sikerrel futó jam session-ök mellett már csütörtökön is várja a koncertek után a késő estig tartó örömzenélés és a hamisítatlan jazzklub hangulat szerelmeseit a Budapest Jazz Club.

Budapesti programok pénteken (2022. június 3.)

Naplementés SUP túra Gödnél

Lapátoljatok egyet a varázslatos gödi ártéri erdő mellett, élvezzétek a madárcsicsergős nyarat. Majd faljatok egyet a Duna csárda hekk-meggyes sör kombinációjából!

Grand Opening – Budapest, Budavári Palota, Csikós-Udvar

A Danubia Zenekar, Máltai Szimfónia program zenekarának koncertje egy csodálatos helyszínen.

Programok pünkösd 2022 Budapest

Péntek esti programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

Pénteken egészen este 22 óráig tartó, meghosszabbított nyitva tartással és izgalmas esti programokkal vár a Magyar Nemzeti Múzeum.

Esti madarászat Soroksáron

Június 3-án pénteken egy esti madarászatra várnak titeket, amely során lehetőségetek nyílik az éjszakai hangok és élőlények megismerésére.

Bojtár folkkocsma a Matyiban

Németh Laci és barátai zenélnek kötetlenül a zsámbéki Matyi Kultúrbisztróban, remélhetőleg szabadtéren.

 

Pünkösdi programok Pest megye 2022

iamyank: Phasing Shapes ~ Pontoon

iamyank műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig utaztat világokon át. A Pontoon tartja új projektjének ősbemutatóját, mely a Phasing Shapes nevet viseli.

Hey, June! – Mayberian Sanskülotts

A tízéves fennállását 2020-ban ünneplő Mayberian Sanskülotts az elmúlt évtizedben egyre bővülő tagsággal az egyik legjobb kortárs magyar zenekarrá vált. Keserédes romantika, az éteri-zajos shoegaze gleccserként elomló grandiozitása és a kortárs dream pop visszhangfüggönyök között lebegő dallamai jellemzik legutóbbi albumaikat.

Lóci játszik // KOBUCI Kert – vendég: Fiúk

A Lóci játszik zenekar őszinte életszemléletével és energikus színpadi jelenlétével keríti szinte azonnal a hatalmába a koncertre látogatókat.

Szombati programok Budapesten és környékén

Csepel-sziget kerülő hajókirándulás

A Csepel-sziget kerülő hajókirándulás során körbejárhatjátok vízen az egész térséget, miközben megismerhetitek a Duna növény- és állatvilágát, valamint a környék egyéb érdekességeiről is átfogóbb képet kaphattok. Az egész napos kirándulás a szigetszentmiklósi kikötőből indul június 4-én, és reggel 8 órától este 8-ig tart.

Pünkösdi programok Budapesten 2022

Bazsarózsa vásár a Czakó Piaczon

Akár kirándulni, családi ebédelni vagy csak egy békés otthoni programra készültök, a Czakó Termelői Piaczon mindent megtaláltok hozzá, ami segít a napi vitamin szükségletet bevinni a szervezetbe, emellett szezonális és még magyar is. Erre a hétvégére Grajnai the florist ismét sok csodálatos peóniával készült. Megint megduplázza standját és az egészet bazsarózsával árasztja el.

Mesterművek panorámával – Séta a Magyar Nemzeti Galéria történetéről a kupola látogatásával

Ismerjétek meg a Magyar Nemzeti Galéria kulisszatitkait, majd a Budavári Palota kupolájából pillantsatok vissza fővárosunkra és nemzetünk művészetére is.

 

Pünkösdi programok 2022 Budapest

Nyárindító gardróbvásár

Baráti hangulatú, szabadtéri, gyerek-, cica- és kutya barát garázsvásár, ahol világszám áron juthatsz szuper cuccokhoz. A rendezők stílustanácsadók és tervezők.

Hangfürdő a természetben

A Zene Háza az aprónép füleihez igazítja muzsikáját: játékos, ritmikus, ringatós, mókás, mesés, táncos, kézműves, hangszerkóstolós interaktív programokkal várják a családokat.

Mit szólnátok egy bográcsozáshoz?

5 hangulatos bográcsozó hely Budapesten városi főzőcskézéshez

Zöldbe borult parkok, csendes hegyvidéki kirándulóhelyek és nyugalmat árasztó vízparti pihenőpontok.

Budaörsi Meserét

Mesealapú kalandozások, dráma-szerepjáték, kézműves foglalkozások, sok mozgás és jókedv – mindez alkalomról alkalomra egy-egy konkrét mese köré szőve.

GASZTRO & KULT a Borligetben

Piknikhangulat, finom falatokkal, kiváló kerületi, és – a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából – határontúli borokkal, és e témához illő, különleges zenei kínálattal Budafok szívében.

Pünkösdi programok Pest megye 2022

Kertséta a Történeti kertek és kastélyparkok hétvégéjén

Botanikai és kerttörténeti séta Gódorné Hazenauer Zita japánkert-szakértővel.

Varga Livius és a NeVa //StÉGSZÍNPAD – Ráckeve

Varga Livius és a NeVa, azaz a Varga Livius, Nemes Zoltán és Vastag Gábor alkotta alkalmi trió koncertjét hallgathatjátok meg. A trió saját és kedvenc zenekaraik (A Kutya Vacsorája, Quimby, Jambalaya, JJ Cale, Tom Waits, Dr John stb.) ikonikus számaiból csemegézik.

Sena Dub ~ Pontoon

A Sena Dagadubb műsor az énekesnő meditatív, spirituális arcát mutatja meg. A jamaikai dub, a jazz fuvola és Sena füstös hangja egy igazán egyedi hangulatot teremt. Nem siet sehova, egyszerre változatos, de repetitív, megmutatja hogy érdemes néha lelassulni és körülnézni ebben a végtelenül felgyorsult világban.

Budapesti programok a hétvégén

Nightride – éjszakai tekerés

Ha egy kellemes városi csavargásra vágysz szombat este, akkor itt a helyed! Ha nem láttad még Budapest éjszakai arcát két kerékről, vagy ha láttad már sokszor (és imádod), akkor azért.

Társasjátékok Éjszakája a Board Game Cafeban

Ezen az éjszakán éjfélkor nem zárnak be, hanem reggel 6-ig várnak titeket játszani. Különleges ital ajánlat is lesz: Unicum barista tonic, ami frissen tart hajnalig.

Waves by Quixotic with Megahit – Dürer Kert

Miami Vice hangulat a Dürer Kertben! Nyáresti fülledés, szinti, vapor és chill hullámok, forró funkok, jéghideg koktélok, óceáni szellő és pálmafák a Duna-parti naplementében.

The Serial Chillers @ KABIN (2022. június 4.)

Ragadj meg egy fröccsöt és tarts a The Serial Chillersszel ezen a kellemes nyári, zenés napnyugtán! A zenekar soul, funk, blues, reggae, és indie dalokat játszik majd nektek a Duna partján.

MARSH (Anjunadeep) ✸ daytime open air party ✸ by Budapest Calling & Cinema Hall (2022. június 4.)

15 órás day&night party 3 zseniális külföldi vendéggel. MARSH a Romkertben fog zenélni, a Gellért-hegy lábánál, az esti parti pedig a Cinema Hallban folytatódik Dosemmel és Eagles&Butterflies-szal!

Programok pünkösd vasárnapján Budapesten és környékén (2022. június 5.)

Termelői piac és közösségi ebéd a Pancson

Az Élesztőház udvarán szerveződik egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang. Szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok.

Látogatás Magyarország legnagyobb rózsakertjében

Vegyétek szemügyre a rózsák világának legújabb csodáit, kiállítások sztárjait, az éjszínű mélyvörös fekete-rózsát, vagy a fáradhatatlan nemesítők új eredményeit!

JADE 4FRIENDS Pünkösd

Szezonnyitó daytime bulira vár mindenkit a Jade Beach Dunavarsány. Lesz lehetőség vízisíre, wakeboardra, batwingre, strandröplabdára, kispályás focira és végül, de nem utolsó sorban gasztro élményekre és pihenésre a barátaitokkal.

Gyereknap az Ürömi Állatotthonban

Szórakozás kicsiknek és nagyoknak, kutyás programok és előadások minden állatbarát látogatónknak. Vidd el kis kedvencedet is, hiszen ők sem maradhatnak ki a buliból – csak oltási könyv és póráz legyen nálatok!

Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

Ne hagyjátok ki az ország legnagyobb kifejezetten képregényes kulturális eseményét!

Egy kirándulás Budapest közelében szuper hétvégi program lehet:

25 lenyűgözően szép nyári kirándulóhely Budapesten és környékén

Kirándulásra indulnátok a hétvégén és még nincs meg a célpont? Segítünk!

Nyáresti koncertek a Szent István Parkban

A nyáresti koncertsorozat hagyományosan a XIII. Kerületi Fischer Annie Zeneiskola AMI fúvószenekarának hangversenyével veszi kezdetét.

Bohemian Betyars & Parno Graszt

A két zenekar külön-külön is széles zenei palettán mozog, zenéjükkel különböző generációkat mozgatnak meg és hoznak közelebb egymáshoz. A zenekarok együttműködése nagy hangsúlyt fektet a magyar és cigány hagyományok továbbörökítésére, és egy olyan egyedi látásmódot visz a zenébe, amelynek jelenleg nincs párja.

Programok pünkösdhétfőn Budapesten és környékén (2022. június 6.)

Pünkösdi Prónay Piknik

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül a Prónay Piknik Alsópetényben. Június 6-án, pünkösd hétfőjén a Prónay-kastély parkjában ismét igazi piknik hangulat vár titeket kosárral, pléddel, előzenével, gyerekprogrammal, vezetett kastélysétával és a piknik kosárba való finomságokkal.

Terézváros napja

Terézváros napja két helyszínen cirkuszi mutatványokkal és koncertekkel és más meglepésekkel vár titeket.

4 kolostor túra a Pilisben pünkösdhétfőn

Középkori romok, gyönyörű kilátás – ezek jellemzik a 4 kolostor túrát, amely régi szakrális helyeken halad végig a Pilisben. A túrán a hangsúly az önmagunkban való elmélyedésen és a természettel való összhang keresésén lesz. Mindegyik kolostorromnál egy kicsit megállva, és elmélyedve a helyek szépségében és különleges hangulatában.

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!