8 legjobb arc-ránctalanító arckrém hatóanyagok

8 legjobb arc-ránctalanító arckrém hatóanyagok

A vény nélküli ránctalanító krémek valóban csökkentik a finom vonalak és ráncok megjelenését? Attól függ.

Az emberek vény nélkül kapható ránctalanító krémeket és testápolókat vásárolnak abban a reményben, hogy ezek a termékek csökkenthetik a ráncokat és megelőzhetik vagy visszafordíthatják a nap okozta károkat. Dolgoznak? Ez gyakran függ a termékek összetevőitől és attól, hogy mennyi ideig használja őket. Mivel ezeket a vény nélkül kapható (OTC) ránctalanító krémeket nem sorolják gyógyszerek közé, hatékonyságuk bizonyításához nem szükséges tudományos kutatásnak alávetni őket.Ha arcemelést keres egy palackban, akkor valószínűleg nem találja meg az OTC ránctalanító krémeket. E termékek előnyei általában csak csekélyek.

Top 10 arc-ránctalanító krémek általános összetevői

8 legjobb arc-ránctalanító arckrém hatóanyagok

8 legjobb arc-ránctalanító arckrém hatóanyagok

 

Önmagában a hidratálás javíthatja a bőr megjelenését. Átmenetileg feltölti a bőrt, így kevésbé láthatók a vonalak és a ráncok. A hidratálók krémek, krémek, gélek és szérumok, amelyek vízből, olajokból és egyéb összetevőkből, például fehérjékből, viaszokból, glicerinből, laktátból és karbamidból készülnek.
A ránctalanító krémek gyakran olyan hatóanyagokat tartalmazó hidratálók, amelyek további előnyöket kínálnak. Ezeknek a hozzáadott összetevőknek a célja a bőr tónusának, textúrájának, finom vonalainak és ráncainak javítása. E termékek hatékonysága részben a bőr típusától és a hatóanyagtól vagy összetevőktől függ.

 

 


Top 10 arc-ránctalanító, – ami javulást hoz arcbőre ránctalanításában, megjelenésében.

  • Retinoidok. Ezt a kifejezést az A-vitamin vegyületekre, például retinolra és retinsavra használják. Ezeket az összetevőket régóta helyileg használják a nap által károsított bőr helyreállításához, valamint a finom vonalak és ráncok csökkentéséhez.
  • C-vitamin (aszkorbinsav). A C-vitamin erős antioxidáns, ami azt jelenti, hogy megvédi a bőrt a szabad gyököktől – instabil oxigénmolekuláktól, amelyek lebontják a bőrsejteket és ráncokat okoznak. A C-vitamin segíthet megvédeni a bőrt a napsugárzástól, és csökkentheti a finom vonalakat és ráncokat. Használat előtt és között a C-vitamint tartalmazó ránctalanító krémeket úgy kell tárolni, hogy megvédjék őket a levegőtől és a napfénytől.
  • Hidroxisavak. Az alfa-hidroxisavak (AHA) közé tartozik a glikolsav, a citromsav és a tejsav. Az elhalt hámsejtek eltávolítására (hámlasztás) használják őket. Az AHA termék rendszeres használata felkészíti a bőrt arra, hogy jobban felszívja a többi terméket, és serkenti a sima, egyenletesen pigmentált új bőr növekedését.Az AHA-k , a béta-hidroxil-savak és a polihidroxi-savaknak nevezett újabb forma szintén bizonyítottan hatékony a finom vonalak és ráncok csökkentésében.
  • Q10 koenzim. Ez az összetevő segíthet csökkenteni a szem körüli finom ráncokat, és megvédi a bőrt a napsugárzástól.
  • Peptidek. Ezek a molekulák természetesen előfordulnak élő organizmusokban. Bizonyos peptidek képesek stimulálni a kollagéntermelést, és bizonyítottan javítják a bőr textúráját és ráncosodását.
  • Tea kivonatok. A zöld, fekete és oolong tea antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságú vegyületeket tartalmaz. A ránctalanító krémek leginkább zöld tea kivonatokat használnak.
  • Szőlő mag kivonat. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai mellett a szőlőmag kivonat elősegíti a kollagén termelést.
  • Niacinamid. Erős antioxidáns, ez az anyag rokon a B-3-vitaminnal (niacin). Segít csökkenteni a bőr vízveszteségét és javíthatja a bőr rugalmasságát.
  • Hiarulonsav. Biotechnológiai úton előállított hialuronsav. Megtalálható az emberi szövetekben, a bőr fontos építőköve, a kötőszövetek egyik legfontosabb szerkezeti eleme. Kiemelkedő szerepe van a bőr hidratáltságának megőrzésében. Nagy molekulájú szénhidrát mely nagy mennyiségű vizet tud megkötni, de szintézise és bejuttatása után pár nap alatt lebomlik, így nagyon fontos a folyamatos utánpótlása. Feltölti a szarkalábakat és az apróbb ráncokat, rugalmasítja, regenerálja a bőrt és erősíti a bőr természetes védőgátját.
  • Kollagén. Fontos kötőszövet és egy természetes fehérje a szervezetben. Bőrünk körülbelül 75 %-a kollagénből épül fel, mely biztosítja a szövetek rugalmasságát a bőrben, csontban és a porcokban. Támogatja a szövetek struktúráját, biztosítja a szövetek rugalmasságát. Hatékony anti aging hatású és bőrfeszesítő. Rendkívüli bőrsimító és hidratáló hatású, úgy alakít ki egy védőréteget a bőrön, hogy közben nem zárja el a pórusokat. Megköti a vizet és akadályozza a bőr vízvesztését

Ránctalanítás biztonságára nincs garancia:
Ránctalanítás biztonság és a hatékonyság értékelése
Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) a krémeket és testápolókat kozmetikumok közé sorolja, amelyek meghatározása szerint nincs orvosi értéke. Tehát az FDA kevésbé szigorúan szabályozza őket, mint a drogokat. Ez azt jelenti, hogy a kozmetikai termékek biztonságossága és hatékonysága nem éri el ugyanolyan szigorú tesztet, mint a helyileg alkalmazott gyógyszerek.
Mivel az FDA nem értékeli a kozmetikai termékek hatékonyságát, nincs garancia arra, hogy bármely OTC termék csökkenti a ráncokat.

Arcránctalanító krém használatakor vegye figyelembe alábbiakat:

   • Költség. A költségnek nincs kapcsolata a hatékonysággal. A költségesebb ránctalanító krém nem biztos, hogy hatékonyabb, mint egy kevésbé költséges termék.
   • Alacsonyabb dózisok. A vény nélkül kapható ránctalanító krémek alacsonyabb koncentrációjú hatóanyagokat tartalmaznak, mint a vényköteles krémek. Tehát az eredmények, ha vannak ilyenek, korlátozottak és általában rövid életűek.
   • Több összetevő. A két vagy három hatóanyagot tartalmazó termék nem feltétlenül hatékonyabb, mint a csak az egyik termék. Hasonlóképpen, több ránctalanító termék egyidejű használata inkább irritálhatja a bőrt, mintsem előnyös.
   • Napi használat. Valószínűleg sok hétig naponta egyszer vagy kétszer kell használnia a ránctalanító krémet, mielőtt bármilyen javulást észlelne. És ha abbahagyja a termék használatát, valószínűleg a bőre visszatér eredeti megjelenéséhez.
   • Mellékhatások. Egyes termékek bőrirritációt, kiütéseket, égést vagy bőrpírt okozhatnak. A mellékhatások korlátozása érdekében feltétlenül olvassa el és kövesse a termék utasításait. Segíthet olyan termékek kiválasztásában, amelyek nem okoznak allergiás reakciókat (hipoallergén) vagy pattanásokat (noncomedogén). Válasszon olyan termékeket, amelyek fogyasztói forródrótot kínálnak, ha kérdései vannak.
   • Egyéni különbségek. Az, hogy barátod esküszik egy termékre, még nem jelenti azt, hogy ez neked is beválik. Az emberek különböző bőrtípusúak. Egyetlen termék sem működik ugyanúgy mindenki számára.

Arc ránctalanító kúra

Arc ránctalanító krém csökkentheti a ráncok megjelenését, attól függően, hogy milyen gyakran használja azt, a ránctalanító krém hatóanyagának típusától és mennyiségétől, valamint a kezelni kívánt ráncok típusától. De ha ki akarja venni a találgatásokat a bőrápolási programjából, próbálja ki ezeket a megbízhatóbb módszereket a bőr megjelenésének javítására és fenntartására:

   • Óvja bőrét a naptól. Az UV- fény hatására felgyorsul a bőr természetes öregedési folyamata, ami ráncokat és érdes, foltos bőrt okoz. Valójában a napozás a bőr öregedésének jeleinek első számú oka, ideértve az egyenetlen pigmentációt is. Védje bőrét – és akadályozza meg a jövőbeni ráncokat – azáltal, hogy korlátozza a napsütésben töltött időt, és mindig viseljen védőruhát és kalapot. A szabadban lévő bőrön is használjon fényvédőt egész évben.
   • Válasszon beépített fényvédővel ellátott termékeket. A bőrápolási termékek kiválasztásakor válassza azokat, amelyek beépített SPF értéke legalább 15. Az Amerikai Dermatológiai Akadémia 30 vagy annál magasabb SPF-t ajánl . Használjon széles spektrumú termékeket is, vagyis mind az UVA, mind az UVB sugarakat elzárja , és vízálló. Alkalmazzon bőségesen fényvédőt, és alkalmazza újra két óránként – vagy gyakrabban, ha úszik vagy izzad.
   • Használjon hidratáló krémeket. A hidratáló krémek nem tudják megakadályozni a ráncokat, de csapdába ejtik a vizet, és ideiglenesen elfedik az apró vonalakat és ráncokat.
   • Ne dohányozzon. A dohányzás az erek beszűkülését okozza a bőr legkülső rétegeiben. Károsítja továbbá a kollagént és az elasztint – azokat a rostokat, amelyek a bőrének erősséget és rugalmasságot kölcsönöznek. Ennek eredményeként a bőr idő előtt megereszkedik és ráncosodni kezd. Még akkor is, ha évek óta dohányzik, vagy erősen dohányzik, a dohányzásról való leszokással továbbra is javíthatja a bőr tónusát és textúráját, valamint megakadályozhatja a jövőbeni ráncokat.

A bőrgyógyász személyre szabott bőrápolási terv elkészítésében segíthet a bőrtípusának felmérésében, a bőr állapotának felmérésében és valószínűleg hatékony termékek ajánlásában. Ha drámaibb eredményeket keres, a bőrgyógyász javasolhatja a ráncok orvosi kezelését, beleértve a vényköteles krémeket, a botulinum toxin (Botox) injekciókat vagy a bőr újjászületését.


források: Bőrápolás és nem műtéti bőrfiatalítás. In: Plasztikai sebészet. 4. kiadás London, Egyesült Királyság: Elsevier; 2018. https://www.clinicalkey.com. ::: Helyi bőrápolás kozmetikai beteg. In: Az arcfiatalítás mestertechnikái. New York: Elsevier; 2018.
https://www.clinicalkey.com. Hozzáférés: 2018. //McCook JP. Aktuális termékek az öregedő arc számára. Plasztikai sebészeti klinikák. 2016;//:::
Lee CM. Ötven éves kutatás és fejlesztés a kozmetikai kutatások terén: Kortárs áttekintés. Journal of Cosmet 2016
Hogyan válasszuk ki az öregedésgátló bőrápolási termékeket. Amerikai Dermatológiai Akadémia. https://www.aad.org/public/skin-hair-nails:::::::: Hogyan lehet maximalizálni az öregedésgátló bőrápolási termékek eredményeit. Amerikai Dermatológiai Akadémia. https://www.aad.org/public/skin-hair-nails/anti-aging-skin-care/maximizing-anti-aging-products.:::::::::::::::Ránctalanító kezelések és egyéb öregedésgátló termékek. USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala. https://www.fda.gov/cosmetics
Gibson LE (szakértői vélemény). Mayo Klinika, Rochester, Minnesota. 2019.::::: Krutmann J és mtsai. A bőr öregedő expozíciós. Journal of Dermatological Science. 2017; 85: 152. https://www.clinicalkey.com.
Saluja S és mtsai. Az antiaging holisztikus megközelítése az antiaging eljárások Bőrgyógyászati ​​műtét. 2017::::::::::::: mayoclinic.org/diseases-conditions/wrinkles/in-depth/wrinkle-creams/art-20047463

error: Content is protected !!