házamat is elvehetik, de a hazámat nem adom, nem törnek meg sem a köpcösök, sem a bajszosok

Házamat is elvehetik, de a hazámat nem adom, nem törnek meg sem a köpcösök, sem a bajszosok

Az már biztos, hogy nem fog békében lezárulni az Országgyűlés nyári szünet előtti utolsó hete, a képviselők a Fudan-ügy és a pedofiltörvény körüli trükközések miatt is egymásnak estek. A hétfői ülésnap napirend előtti felszólalásai között a párbeszédes Szabó Tímea arról beszélt, 30 ezer ember írta alá a kínai Fudan egyetemre való hitelfelvétel elutasítását, miközben csak 248 fő támogatta azt. Éppen ezért elítélik, hogy kínai munkások kínai anyagokból kínai „ügynöklerakatot” építsenek Budapesten ahelyett, hogy a magyar fiatalok olcsó lakhatást kapjanak a Diákváros keretében.

A frakcióvezető szerint a Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester által jegyzett aláírásgyűjtés egyértelműen megmutatta, hogy nem kell egyetem, ráadásul Orbán Viktor miniszterelnök is azt ígérte korábban, hogy amit nem akarnak a budapestiek, azt a kormány nem teszi meg.

„Meglepő módon, de megint hazudott” – értékelt Szabó Tímea, aki szerint a kormány fel akarja adni Magyarország függetlenségét és Kína rabszolgájává teszik hazánkat, ha kedden megszavazzák a Fudanhoz szükséges törvénymódosításokat.

Keresztes László Lóránt LMP-s frakcióvezető szerint a kormánypártiak semmibe veszik az emberek véleményét, ha kedden megszavazzák a Fudan-beruházáshoz szükséges törvényeket. A képviselő szerint az elmúlt négy hónapban, a válság ellenére is rengeteg olyan indítványt készített a Fidesz-KDNP, amivel szembe mentek a magyar érdekekkel, ezek közül pedig „az egyik legaljasabb” az 1000 milliárd forintnyi közvagyon fideszes alapítványokba való kiszervezése volt. Az ellenzéki politikus szerint a kormány hazudott, becsapta az embereket és fideszes irányítás alá vonta a felsőoktatási intézményeket.

Gyurcsány Ferenc inkább érzelmi alapon beszélt a Fidesz-kormánnyal szemben, többek között Márai Sándort idézett és arról beszélt, az Orbán-kormány ösztönpolitikát folytat, ahol már nincs helye az értelmes szónak, érveléseknek és párbeszédeknek. A DK frakcióvezetője szerint XX. századi előzményei vannak annak, hogy az embereket ösztönpolitikával akarják becsapni, de amikor erre rájönnek, ők maguk buktatják meg a különböző izmusokra építő hatalmat.

A szocialista Tóth Bertalan szerint a Fidesz 11 éve szerencsétlenkedik az ország élén, most pedig a választás miatt osztogatják a pénzt, de közben annyira hülyének nézik az embereket, hogy tényleg meg akarják kérdezni őket egy nemzeti konzultációban arról, hogy kérnek-e pénzt. A frakcióvezető szerint 30 ezer halálos áldozatot nem tud letagadni az Orbán-kormány, ami a válságra fordítható pénzt inkább Mészáros Lőrinc oligarchának adta, vagy vadászati kiállításra költötte. A képviselő szerint a minimálbér 200 ezres emelése és társai valójában a figyelemelterelésről szólnak, az MSZP viszont azt követeli, hogy a minimálbér legyen adómentes, a szegényebbek kapjanak adócsökkentést, a nyugdíjakat pedig a svájci indexálás mentén zárkóztassák fel.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője azért bírálta a kormánypárti képviselőket, mert azok kijelentették, hogy kivonulnak az ülésteremből amikor ő szólal fel. Jakab szerint azonban tisztázni kell, hogy az Országgyűlés egy munkahely, ahol milliós fizetésekért ülnek az emberek, ezért ugyanúgy nem lóghatnak el a munkahelyükről, mint ahogy bármelyik magyar melós sem teheti meg ezt csak azért, mert valamelyik kollégája nem szimpatikus neki. A párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta, nem akar a rezsim játékszabályai szerint játszani, mert ő legyőzni akarja azt, ellenben az olyan képviselőkkel, akik 1990 óta az Országgyűlésben ülnek és megalkuvóvá, tolvajjá, szolgalelkűvé váltak.

Jakab Péter azt mondta, neki az igazság az egyetlen szabály, nem pedig Kövér László vagy pedig a házszabálya, ezért ő azt akarja kimondani bent, amit az emberek is mondanak az utcán, ez pedig az, hogy elég volt a magyarok megalázásából és meglopásából, illetve abból, hogy a fideszesek saját birtokukként kezelik az országot. A gyűlölködésük pedig odáig fajult, hogy a „nagy keresztényekkel” már ciki találkoznia Ferenc pápának – hívta fel a figyelmet a politikájuk eredményére.

A Jobbik elnöke szerint nem az a megoldás, hogy őt elnémítják a parlamentben, hanem az, hogy befejezik a hazudozást, lopást és rongyrázást, magyarul azt az életet, hogy míg a nyugdíjasoknak parizerre sem futja lassan, addig ők 160 millió forintos karórákat vesznek maguknak. Azt mondta, akkor fog elhallgatni, ha végre a kormány ad és nem elvesz, felemel és nem megnyomorít.

„Esküszöm, akkor befogom a számat”

Addig azonban lebunkózhatják, elvehetik akár a házát is, de a hazáját nem adja, akárhogy is próbálkoznak a köpcösök és bajszosok – jelentette ki.

error: Content is protected !!