A jogállam és a médiaszabadság lebontása folytatódik klubrádió vs Spirit rádió + ATV csoport

A jogállam és a médiaszabadság lebontása folytatódik klubrádió vs Spirit rádió + ATV csoport

A képen látható műsorvezetőnő már 2020-ban hozott le információt a Spirit FM-ről a Killarney adóról.
A Klubrádió vezetősége megütközéssel értesült a sajtóból a hírről, hogy az NMHH Médiatanácsa ideiglenes kereskedelmi rádiós szerződést kötött az ATV-csoporthoz tartozó, Spirit FM rádióval a 2021. február 14-ig a Klubrádió által használt 92,9 MHz-es frekvenciáról.

„Jól idomított, álellenzéki kollaboránsok” foglalják el a frekvenciánkat a Klubrádiót,

a Spirit Fm-re és az ATV-csoportra célozva.

A Médiatanács eljárása már csak azért is elfogadhatatlan, mivel a kérdéses frekvencia többszörös per tárgya, részben a Klubrádió frekvencia-hosszabbításának megtagadása, részben a frekvencia-pályázat törvénytelen és tisztességtelen lebonyolítása miatt.

Az ügy annál is gyanúsabb, mivel az NMHH Médiatanácsa saját maga nyilvánította már formailag is elfogadhatatlannak a Spirit FM-et üzemeltető csapat pályázatát a 92,9 MHz-es frekvenciára.

Megválaszolatlan marad a kérdés, hogy a Spirit FM vajon mitől „táltosodott meg” hirtelen, hacsak nem az ATV-csoport egyéb, a kormánynak tett szolgálatainak jutalmául kapta meg a perben álló frekvenciát.

Még különösebb, hogy a Spirit FM-nek már eddig is volt budapesti frekvenciája, a 87,6 MHz-en, aminek a használatáról most sietősen lemondott – nyilván csak ideiglenesen…

Abban már nincs semmi meglepő, hogy az NMHH Médiatanácsa fittyet hány a tisztességnek egy perben álló frekvenciával „megjutalmazza” a kormánynak kedves média-csoportot és ismételten figyelmen kívül hagyja a Klubrádió húsz év alatt kialakult, stabil, több százezer fős hallgatói táborának érdekeit.

AZ ATV-csoport eljárása azonban számos kérdést vet fel, egyebek mellett a csoporthoz tartozó médiumok függetlenségével és elfogulatlanságával kapcsolatban. Ebben a helyzetben az ATV-csoport médiumai már csak nehezen vagy alig lesznek megkülönböztethetők a kormánypárti KESMA-csoport mintegy ötszáz darabos „gyűjteményétől”.

A jogállam és a médiaszabadság lebontása a koronavírus járvány okozta válság alatt is zavartalanul folytatódik.

Ennyi a Klubrádió közleménye a 92,9 MHz-es frekvencia ideiglenes használatáról.      

Forrás: Klubrádió

error: Content is protected !!