alaptörvény módosítás rendeleti kormányzás

Amint rendkívüli hatalmat kapott a kormány a koronavírus-járvány
kezelésére, azonnal Alaptörvényt módosítanának a kormánypártok.


Aki anya, az csak nő lehet, aki apa, az csak férfi, a krumpli meg krumpli,
de ettől Orbán még nem lett keresztény.

Mi a rendeleti kormányzás?
A kormány hatáskörét az Alaptörvénynek az a bekezdése korlátozza, amely az élethez való jogról rendelkezik. Nem korlátozható a tisztességes eljáráshoz való jog még a különleges jogrendben sem, de az Alkotmánybíróság működését sem lehet korlátozni. Hatalomtechnikai szempontból azonban minden mást korlátozhat a regnáló kormány. A veszélyhelyzetben elviekben megengedett az olyan aránytalan korlátozás is, ami normál körülmények között nem lenne lehetséges.


Miután megszavazták a veszélyhelyzeti törvényt, a kormány néhány órával később már törvénytervezetet nyújtott be az Alaptörvény módosításáról. (két hete már mélyhűtőbe várt)

Az Alaptörvénybe bekerülne, hogy:
„Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.

Érdekes családügyi változtatása a kormánynak az is, hogy keresztény kultúrán alapuló értékrend szerint kell nevelni a gyerekeket.

„Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.
Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”
– áll a javaslatban.


Egyedülállók csak a miniszter, Novák Katalin engedélyével fogadhatnak örökbe

alaptörvény modosítás rendeleti kormányzás

alaptörvény módosítás rendeleti kormányzás

Az igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat is bekerült miniszteri törvény, ami módosítaná a Polgári Törvénykönyv örökbefogadásról szóló részét is.

Örökbefogadás eddig sem volt egyszerű, a kormány szigorítaná az örökbefogadást
az egyedülállók számára. A mostani javaslattal viszont gyakorlatilag lehetetlenné is tenné azt, hiszen kivételes esetekben Novák Katalin családpolitikáért felelős miniszter ámenje kellene ahhoz, hogy egy egyedülálló személy gyermeket kaphasson. /Miniszter oldala/

A kormányállítása szerint a házasságok jóval tartósabbak, a gyermeknek jóval biztonságosabb ilyen körülmények között felnőni, – a kutatás alapját nem közölték.

 

 

 


 

Szlovákiában volt egy fiatalember, aki a legdrágábbat, az életét is feláldozta, és ezt a szlovákok megértették. Vajon a magyarok megértenék-e, vagy túllépnének rajta, mint mindenen?
Márpedig áldozat nélkül nem megy.
De Magyarországon senki nem hajlandó feláldozni semmit.
Nemhogy az életét, de az éhbéres kis állását, fizetését, ösztöndíját, utazgatásait, de még a “jó hírét” sem, mert Magyarországon megszólnák, ha valaki mindent feladva nekimenne az ország elrabolóinak. 

 


Ján Kuciak talán nemcsak Szlovákiának, de az egész térségnek mártírja lehet.

 

forrás: Szabad Európa, Népszava

 


Ajánlott cikk:

Zsarolással nem lehet kicsikarni semmit>>

Ha Orbán tényleg vétózni fog sokba fájhat emberek millióinak>>

error: Content is protected !!