Ez a falu a magyar pokol maga rabszolgatartás, uzsora, halál Csernely 14 éves fiú gyilkolt meg egy idős nénit

Ez a falu a magyar pokol maga rabszolgatartás, uzsora, halál Csernely 14 éves fiú gyilkolt meg egy idős nénit

14 éves korába már gyilkos a fiú

és ez nem egyedi eset
ide vezet a 12 éves kormányzat, mert a közvetett ok a munkanélküliség.

Radics Norbert és a fiai fedezték fel a holttestet. Ilonka néni ajtaja nyitva volt, ezért benyitottak, az asszony vérbe fagyva feküdt a padlón.
A Bükkben kanyargó szűk erdei utak vezetnek az alig 700 fős településre, ahol a kilátástalanság, a nyomor és a félelem az úr. Uzsora, rabszolgatartás, rablás, gyilkosságok – Csernelyen aligha beszélhetünk közbiztonságról, és most egy újabb kegyetlen, egyben megdöbbentő tett borzolja a faluban a kedélyeket.
Z. Levente mindössze 14 éves, a fiú a szomszédban élő idős asszonyt, a 83 éves Ilona nénit verte agyon kedden este. A tinédzsert még aznap elfogták a zsaruk.

Este tízkor mentem el a fiaimmal Ilonka néni háza előtt, amikor megláttuk, hogy az ajtaja nyitva van. Kiabáltunk neki, de nem szólt vissza senki. Miután beléptünk, szörnyű látvány fogadott: hanyatt feküdt, holtan – magyarázta hüledezve munkatársunknak Radics Norbert.

 

A fiai sokkot kaptak, ő pedig azonnal tárcsázta a segélyhívót, de az asszonyon már nem tudtak segíteni. Az áldozatról csak jókat tudott elmondani, mindenki szerette és tisztelte a faluban. Úgy tudjuk, gyilkosa már korábban is betört hozzá, akkor több tízezer forintot zsákmányolt tőle.

Fotó: Zsolnai Péter

A falu lakói közül sokan megjárták a börtönt, így nem lehet csodálkozni rajta, hogy nagy a bűnözés.

Ilona néni gyermekei külföldön élnek, a legközelebbi Magyarországon élő hozzátartozói a testvérei. Egyikük fiát tegnapi ottjártunkkor a gyilkosság helyszínén találtuk. Társaival megrendülve pakolásztak az idős asszony elhagyatott portájánál.

Úgy tudom, bejárt hozzá segíteni a szomszédban élő fiú, aki pénzt akart tőle, ezen pedig összevesztek. Különösen szörnyű az egész, hiszen éppen most akart utazni a fiához Kanadába szegény. Mivel ez egy borzalmas környék, már este mondták a rendőrök, jobban tesszük, ha elvisszük a megmaradt értékeket, ezért jöttünk most ide – mondta szomorúan lapunknak a szerencsétlenül járt asszony hozzátartozója.

 

Ilonáról egy fiatalkori fényképpel emlékeztek meg rokonai. Az asszonyt mindenki szerette a falujában

A meggyanúsított gyermek anyját nem találtuk otthon, a rendőrök nem sokkal korábban vitték el Ózdra kihallgatásra. A párja börtönben van, a tíz gyermekével két éve költöztek ide Bükkszenterzsébetről. Sok gond volt velük, a helyiek finoman szólva sem örültek az érkezésüknek.

A gyilkossággal a helybeli, 14 éves fiút gyanúsítják A gyilkossággal a helybeli, 14 éves fiút gyanúsítják

Nincs munka

Segíthet-e bárki, bármi Csernelyen? Sokaknak nincs munkája, mások közmunkából tengődnek, a településen járva szembetűnő, hogy sok lakóház igen szegényes. A helyiek is az anyagi kilátástalansággal indokolják, hogy ennyire rossz itt a közbiztonság. Néhány éve anyát és lányát taszították rabszolgasorba uzsorások, 2015-ben a Tungsram nyugdíjas igazgatóját ölte meg egy helybeli férfi, míg 2014-ben egy asszonyt gyilkolt meg saját házában egy férfi ismerőse. Lopások, rablás? Az emberek ilyesmire itt már fel sem kapják a fejüket.

Piroska szerint különösen az idősek félnek

Sajnos elég sok bűncselekmény történik a faluban, az idősek pedig nagyon félnek. Én kamerákat szereltettem fel a házamra, miután betörtek és elvitték a tyúkomat. Nagy a szegénység és a munkanélküliség is. Persze most sok a rendőr, de csak a gyilkosság miatt – szomorkodott a 71 éves Piroska néni.

Ha tehetné, a 19 esztendős Krisztofer már rég elköltözött volna a faluból.
Nincs munka, ezért van a sok rablás. Pár napja tőlem is ellopták a biciklit, ami azóta sem került elő. Polgárőrök ugyan vannak, de nem járkálnak eleget – tette hozzá.

Krisztofer legszívesebben otthagyná a falut

A település polgármestere, egyben a helyi polgárőrség vezetője, Borsodi László néhány éve még grandiózus tervekről beszélt a Magyar Narancsnak. Akkor elmondta: a 700 fős faluban legalább 30 fő büntetett előéletű ember él. Borsodi akkor azt mondta: a támadásnak leginkább kitett idős embereknek riasztórendszert kell majd kiépíteni, ennek keresik a lehetőségét.

Hiába működik a településen polgárőrség, gyakori a bűnözés

Természetesen kerestük őt, ám az irodájában és telefonon sem volt elérhető. Végül a faluban autózva találtuk meg, ám miután megállt, és megpróbáltuk feltenni kérdéseinket neki arról, hogy milyen lépéseket tett a közbiztonság javítása érdekében, minősíthetetlen stílusban förmedt ránk, majd kiabálva elviharzott.

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!