Az unió versenyjogi biztosa szerint a magyarokon múlik, hogy követik-e
a brit példát és kiválnak-e az EU-ból.

Vestager számára azonban fájdalmas látni, hogy itt egy olyan országról van szó, amely a belépéskor szintén aláírta az alapszerződést, benne a közös értékekkel.

Azaz vállalta az európai életmódot, amibe beletartozik azt is, hogy senki ellen sem szabad hátrányos megkülönböztetést alkalmazni.

Mindenkit integrálni kell a társadalomba. Viszont ha valaki meg akarja változtatni az uniót, akkor arra van más mód is, mint hogy olyan törvényeket hozzon, amelyeknél felvetődik, hogy egyáltalán megfelelnek-e a közös normáknak, jelentette ki a dán politikus. -jelzi Die Presse

Egy hamburgi kiadó magyarul tette fel a világhálóra a közelmúltban megjelent LMBT felvilágosít ó könyvének több fejezetét is, hogy így tiltakozzon a nemi kisebbségek magyarországi diszkriminációja ellen. A mű, amelynek címe: „Mi is az az LMBTQI?”, a gendert és a sokszínűséget mutatja be serdülők számára. Egyben tájékoztatja őket a jogaikról. A magyar fordítás ingyen hozzáférhető.

A cég igazgatója azt mondja, nem maradhatnak közömbösek, amikor hátrányos megkülönböztetést tapasztalnak egy uniós országban. Merthogy a magyar jogszabály túlmegy egy határon. Ők viszont a digitális technika segítségével a tartalmat igyekeznek eljuttatni országhatárokon át a magyar közönséghez és ily módon remélhetőleg segítenek abban, hogy a fejekben is leomoljanak a korlátok. -írja Die Welt 

error: Content is protected !!