A test öregedésének lassítása, amíg a megállítása nem lehetséges

A test öregedésének lassítása, amíg a megállítása nem lehetséges

 

 

 

A test öregedésével egyes életfunkciók lassulnak, a betegségek kockázata növekszik, bár az idő kerekét nem lehet visszafordítani. Egészséges életvitel rád is jó hatása van. A megválasztott táplálék kiegészítőkkel jelentősebb mértékben kivédhető, az öregedés, így a hátrányos hatásai tünetek szellemi képességek romlása, emlékezési nehézségek romlása, új emberekre, és a közelmúlt eseményei re való visszaemlékezés nehézségei.

Az érzékelés hanyatlása, a szem fókuszáló képességének lassulása. A  magas hangok hallásanak romlása. Gyenge immunrendszer, megfázásra influenzára, és más betegségekre való megnövekedett hajlam. Az izom és csonttömeg csökkenése, szív és érrendszeri betegségek, valamint rák előfordulási gyakoriság nak megfelelően.

A folyamat leírása az öregedés.

Az öreggé válás folyamata, amely a test minden egyes részére hatással van. Egyéb változások mellett haj megőszül, bőr meg ráncosodik, izomzat  elveszítik rugalmasságukat és ahol tudnak, meg gyengülnek. Memória hanyatlik, a látás romlik, hallás gyengül. És a szervezet általános ellenálló képessége csökken.

Mi okozza: a legtöbb sejt születése, növekedése, és pusztulása.

Az egész élet során tart. Idősebb korban azonban több a sejtpusztulás, mint amennyi létrejön, és ez valamennyi test funkcióira kihatással van, mely lassú leépüléshez is vezet. Bár ennek a folyamatnak egy részét normálisnak és elkerülhetetlennek kell tekinteni, számos kutató szerint, a szabadgyököknek nevezett, instabil vegyületek, ezt a folyamatot meg gyorsítják, és idő előtti öregedéshez vezetnek.

A károsodás részben elkerülhetetlen, mert szabad gyökök normális anyagcsere során, állandóan keletkeznek, külső tényezők, például cigarettafüst, környezetszennyeződés, túlzott alkoholfogyasztás, röntgen, és napsugárzás fokozzák, a szabad gyökök képződését, bár a szervezet védekezik.

Ezt védekezőképességét antioxidáns, vegyületekkel fokozni lehet.
Ezek a vegyületek táplálékkal is fellelhetők a táplálékkiegészítők hatása bizonyos kiegészítőket, akár naponta is szedhet.

Ha lassítani akarja az öregedés folyamatát, A C és E vitamin szabadgyökök ellen, hatásos az antioxidáns vegyületek.
A C vitamin és flavonoidok, vízben jól oldódnak, és a sejt belsejében fejtik ki hatásukat, az E vitamint sejtvédő membrán károsodását, akadályozza meg időskorban.

Lényegesen javítja az immunrendszer ellenálló képességét, és egyes vizsgálatok szerint, csökkentheti bizonyos időközben,  betegségek szívinfarktus rákok bizonyos fajtája és az Alzheimer kockázatát.

Az élettartamuk fokozó hatásairól régóta ismert zöldtea kivonat, és a szőlőmag kivonat naponta kétszer, 100 mg, feltehetően az A és a E vitamin és hatásosabb antioxidánsok a B vitamin egyik fajtája.

A folsav szükséges vörösvérsejtek termeléséhez és elősegíti az idegrendszer egészséges működését. A szívet is jelentős mértékben védi, mivel fokozza a homocisztein ,egy szív betegségre hajlamosító aminosav szerű vegyület lebontását.

A vörösvérsejtek termeléséhez és az idegrendszer működéséhez elengedhetetlen a B12 vitamin. Idős korban sok ember szervezetének csökken a képessége, hogy a napi B12 vitamin szükségletét, az életből vegye fel. Ez a hiányosság alacsony B12 szinthez az idegsejtek pusztulásához és idegrendszeri panaszok lehetnek, ami vitamin rendszeres szedésével megakadályozható.

Az egészséges szívműködés ez alapvető fontosságú, hogy az aminosavszerű vegyület a karnitin, ami oxigén sejtekhez történő szállítását és a sejtek energiatermelése szolgálja. A csontritkulás ellen táplálkozástudományi szakemberek magnézium és B vitaminok készítményeket ajánlanak, mivel multi vitaminok és az egyéb ásványi anyagok nem pótolják ezeket a kellő mennyiségben.

A páfrányfenyő, ginkgo biloba, javítja a szervezet általános vérellátását és így enyhíti az idősebb korban fokozott jelentkező vérellátási zavarokat, például szédülés, impotenciát és memoria romlást. De közvetlen ide kapcsolódhat a Q10 (szív) vitamin is.