kőrónavírus, fertőzés veszély, koronavírus 2019, COVID-19,

kőrónavírus, fertőzés veszély, koronavírus 2019, COVID-19,

Koronavírus: 24 órán belül döntenek az iskolák bezárásáról 
Minden párt ezt javasolja. A veszélyhelyzetről szóló rendelet megtiltja a szünet elrendelését, de az iskolák kreatív megoldásokhoz folyamodtak.
A TOLDY GIMNÁZIUM – Nem a budai úri gyerekek iskolája volt. Egy diák édesanyjáról derült ki, hogy koronavírusos, az iskola próbálta menteni a helyzetet.Kétségbeesetten hívogatták egymást egy budapesti gimnáziumi osztályban a szülők péntekre virradó éjjel, azzal a kérdéssel, hogy

Te elengeded holnap a gyerekedet?
A 17-18 éves gyerekeik osztálytársuk a tanítás közepén megtudta, hogy az édesanyja koronavírusos. A család azonnal jelezte a szomorú fejleményt az iskolának, de senkinek sem állt módjában intézkedni.
Hivatalos részről nem történt semmi.

A tanárokat a diákok beszámolója szerint büntetőjogi következményekkel fenyegették meg “felülről”, arra az esetre, ha bármit is lépnének,
akár csak elárulják, hogy melyik család, vagy melyik osztály az érintett.

Hazaengedték a diákokat egy budapesti gimnáziumi osztályban, miután csütörtök délelőtt kiderült, egyikük anyja koronavírus-fertőzött. A Népszava és az Index.hu egybehangzó értesülései szerint az I. kerületi Toldy Ferenc Gimnáziumról van szó. A csütörtöki tanítási nap korai vége után azonban emmiféle intézkedésre nem került sor, írja a 444.hu. A fertőzés tényét a család azonnal jelezte ezt az iskolának, de a portál úgy tudja:
senkinek sem állt módjában intézkedni, hivatalos részről nem történt semmi.

A tanárokat a diákok beszámolója szerint büntetőjogi következményekkel fenyegették meg “felülről”, arra az esetre, ha akár csak elárulják, hogy melyik család, vagy melyik osztály az érintett. A 444-nek nyilatkozó diákok szerint az állásukkal játszanak, ha erről egyáltalán beszélnek velük. Az esetnek az érintett család őszintesége miatt ment híre, ezután mehettek csak haza a diákok. Ám az állami szervek és intézmények az iskolának azt üzenték, hogy meg kell tartani a pénteki tanítást is, senkinek sem adhatnak felmentést, az érintett osztály tanulóinak sem.
Koronavírus-teszt elvégzésére pedig még a megbetegedett nő gyerekének sincs lehetősége az állami ellátórendszerben

– írja a 444. Visszautasították a tesztre jelentkező apát, a gyerekeit, és a gyerekei osztálytársait, tanárait is. Hiába fordultak vírus kezelésére kijelölt Szent László kórházhoz, ott azt mondták, hogy akinek nincsenek tünetei, azt nem tesztelik. Ugyanakkor azt sem javasolták, hogy házi karanténban várjanak.

Az iskola saját hatáskörben annyit tudott tenni, hogy rendkívüli takarítást rendeltek el.

nepszava.hu  2020.03.13.
error: Content is protected !!