türkmén diktátor várost építtet fiával

Türkmén diktátor várost építtet fiával.

Gyere fiam építs egy várost, hogy elnevezhessem magamról,
– egy utca táblát bárki kicserélhet.


Egy valamire adó türkmén diktátor város felújítást sem vállalhat be, egy teljesen új város az méltó az egyéniségéhez. Gurbanguly Berdimukhammedow a várost építő türkmén diktátor elrendelte, hogy 440 milliárd forintnak megfelelő összeget különítsenek el az államkasszából egy új város megépítésére. A mamutprojekt megvalósításával Gurbanguly Berdimukhammedow a fiát, Serdart bízta meg.

Az állami televízió műsorában a diktátor elnököt egy helikopteren lehetett látni, amint éppen megszemléli az új városnak kijelölt helyszínt az Ahal régióban. Serdar Berdymuchamedow vezeti egyébként a közép-türkmenisztáni térség tartományi kormányát. A 38 éves férfit pedig sokan tartják apja utódjának az elnöki székben.

Az állami sajtó értesülései szerint az ország vezetése tavaly áprilisban indította el a projektet.
Gurbanguly Berdimukhammedow 2006-ban, az ugyancsak önkényuralmat fenntartó, életfogytig uralkodó Saparmurat Niyazov halála után vette át az ország irányítását. Berdimukhammedow – elődjéhez hasonlóan – nem tűri a politikai ellenzéket, elfojtja az elégedetlenkedő hangokat, és akárcsak Niyazovnak,

új türkmén diktátornak is állítottak aranyozott szobrot Asgabadban.

Jogvédők gyakran pellengérre állítják a türkmén diktátor asgabadi vezetést, amiért az ország ásványkincsekből származó bevételeit olyan presztízsprojektekbe öli, amelyekből a túlnyomóan szegény lakosság alig lát hasznot.


Ha egy nép nem akar magának diktátor vezetőt
ne szavazza meg 2/3-al.

türkmén diktátor várost építtet fiával-

türkmén diktátor várost építtet fiával-

 

Az 1957-ben született Berdimuhamedow pályáját fogorvosként kezdte, majd ezt követően az Egészségügyi és Gyógyszeripari Minisztérium vezetője lett, utána pedig miniszterelnök-helyettes.

A 2007. február 11-i választásokon a szavazatok 89,23%-ával elnökké választották. Egészségügyi miniszterként ő volt a felelős 2005-ben a fővároson, Aşgabaton kívüli összes kórház bezárásáért. E döntés miatt az egészségügyi ellátás színvonala Türkmenisztánban lett a legrosszabb a volt Szovjetunió területén.

error: Content is protected !!