vonzás törvenye titok_the-secret-rhonda-byrneDr. Joe Vitale – A Titok vonzás törvénye egyik legtöbbet idézett alakja.
„Amint el kezdesz másként gondolkodni, mindarról, amid van, újabb jó dolgokat vonzol magadhoz.”
Ez egy Einstein-i mondás átfogalmazása, miszerint: Ugyanazt a problémát csak egy magasabb szintű gondolkodással lehet megoldani. A titok vonzás törvénye -től a különbség, hogy a Nobel díjas tudósnak nem kellett elcsodálatosítani a mondását, nem kellett valami nagy titokként elmondania, egyszerűen csak kifejezte a gondolatát és csodát tett. De még nem láttam egyetlen nagy embert sem, aki szuperlatívuszokban beszélne, kivéve az ezoterikus és spiritualista „bulvár” írókat.
Természetesen, ha valamiről jobb gondolataink támadnak, és rájövök, hogy ez a gondolat előbbre viszi az életem, ha megvalósítom, akkor nem a vonzás törvénye miatt lesz bármi is más, hanem ezt úgy nevezem: az én hozzáállásom, kitartásom, elszántságom, képességeim, tudásom miatt.

Ilyenkor, kedvet, hitet, meggyőződést, bátorságot érzünk. Ezek mind együttesen erősítik a tenni akarásom, hogy célba érjek. Az ember nem magához vonzza a dolgokat, hanem egyszerűen érte megy, a cél felé halad. Ha szükségem van kenyérre, akkor azt nem magamhoz vonzom, hanem elmegyek az üzletbe, s megveszem. Ilyen egyszerű. Semmilyen titokkal, vonzás törvénnyel nem foglalkoztam soha életembe, de többet értem el, mint a legtöbb vonzás törvényt alkalmazó. Kivéve az írókat, vagy ezt a demagógiát tömegesen hirdető emberek, akik mert elolvasták A Titok vonzás törvénye könyvet, aki elolvasta, most úgy oktatja, mintha Ő találta volna föl. Olyan megyei országos szerveződés folyik, hogy sokaknak, ebből busás haszon keletkezik, kivéve, akiknek tényleg szükségesek, sajnos keveset profitálnak, vagy semmit.
Legfeljebb a hangulatot, de ahhoz egy jó koncert többet ér.
A zene tényleges élmény, míg a Titok vonzás törvénye csak elfedi a valóságot, ami már így is túlzottan homályos előttünk.

 

 J.Dzs.Schwarcz

key words:

Vonzás törvénye, TITOK, A Titok, titkok titkai, A Titok nem volt titok, vonzás törvénye üzleti spekuláció,

error: Content is protected !!