Amerika, AMERIKA elfoglalta világot, Amerika katonai hatalom, Amerika kúltúrális hatalom, Amerika szuper hatalom, demokrácia, diktátor demokráciában, Amerikai demokrácia, Esély egyenlőség, gazdasági hatalom, szabadsád

Amerikát valljuk meg őszintén, azért nem kell félteni. Ezzel persze nem mondtam semmi újat, de nem is ide akartam eljutni, hanem oda, hogy roppant ügyes, fondorlatos módon, Amerika elfoglalta az egész világot, miközben ehhez maga a világ készségesen asszisztált. Ami nem sikerült a legnagyobb történelmi alakoknak Nagy Sándortól, Bonaparte Napóleonon át, Hitlerig, azt Amerika elérte a Cola-Hamburger párossal, mint „a XX századi szuper fegyverrel”.

Mit-kit foglalt el? Mindent és mindenkit, minden lehetséges szempontból, amely megcáfolhatatlan. Minden mögött Amerika van. ..és természetesen a VILÁGVÁLSÁG mögött is!
Elfoglalt területek a következők, aki nem hiszi nézzen utána:
POLITIKAI
GAZDASÁGI
KULTURÁLIS
PÉNZÜGYI
TERÜLETI
KATONAI
SPIRITUÁLIS
VALLÁSI
Nézzünk körül teljesen tárgyilagosan, hogy ez így van e vagy sem. A volt egész szocialista tábor, most az amcsiknak nyal. Mi ebben, mint hasonló dolgokban az elsők voltunk, vagyunk.
A problematikusabb része még mindig nem annyira –e pozíciójának betetőzése, hanem az hogy Ő még most sem tekinti művét befejezettnek. Egész pontosan továbbra is folyik a taktikailag jól kivitelezett világhódító néha manipulatív, ha nem megy „demokratikusan” agresszív törekvése. (Nem egy demokratikus intézkedés, ha nem úgy cselekszik a kiszemelt ország, ahogy Amerika elgondolta, támad.) Most csak Amerikának lehet, és van igaza. Amerika minden esetben, amiben síkra száll, azt igyekszik olyan megvilágításban helyezni, amely természetesen őt a legjobb színbe tünteti fel, ami által senkinek eszében sem jut és nem is juthat a világon, hogy a mögött a szentszavakban elmondott nemes célok mögött, esetleg egészen más stratégiai, politikai háttér húzódhat meg.
Most nehogy elhitesse valaki velem, hogy amit az amcsik mondanak, az egyetemes igazság…. , mert eldőlök nyomban.
Jól láthatóan a legújabb módszer, hogy a terrorizmus nevében szétbombázza az afgánokat, majd következik Irak és kilátásban helyezett más országokat is, de még nem tudni, mikor vet véget az ámokfutásának. Jelenlegi terror nevében akcióit, már nem csak nyugat egyes területein, de Amerikában is kritikusan fogadják.
Hogy meddig tarthat időben nem tudni, mint ahogyan azt sem, hogy területileg meddig terjeszti ki Bush a támadásait.
Mindettől függetlenül is, a fent felsorolt hét téma gyakorlatilag teljes világuralmat jelent Amerika számára, a világgal szemben.Amerika, AMERIKA elfoglalta világot, Amerika katonai hatalom, Amerika kúltúrális hatalom, Amerika szuper hatalom, demokrácia, diktátor demokráciában, Amerikai demokrácia, Esély egyenlőség, gazdasági hatalom, szabadsád
Csak egyetlen közeli példa: Amikor az ENSZ felszólította fizetése kötelezettségeire, Amerika csak legyintett, az ENSZ meg azt mondta: Akkor rendben van. Ettől sokkal erősebb okokat lehetne felsorolni alátámasztásul, de nem akarok olyan nagy port verni, Amerika ellenességgel leszek vádolva. Pedig csak nézek és látok.
Európa sem nevezhető naiv társadalmak egyesületének, végtére Amerika jó részt belőle származik. Ennek ellenére, hogy Európa  miért nem látja Amerika egyértelmű katonai, politikai… céljait, miközben Európa zsebre tett kézzel tétlenül nézi, sőt mi több segédkezik.
Összegezhetjük, Amerikának végtére is azt sikerült elérni, amit a világtörténelemben még soha senkinek sem, hogy egyetlen puskalövés nélkül elfoglalta a világot, amihez a világ ujjongott is.
Ez az igazi művészet a zseniális amerikai elmék megnyilvánulása, amiben a vén Európát – a vénséggel együtt járó lassú gondolkodás módja miatt – pillanatok alatt mindenben megelőzte. (Amerika, cirka csak 600 éves körüli, addig Európa, Róma bukásával kezdett megszületni kerekítve 2000 éves.)
Na jó Én tudom, hogy mi európaiak nagyon jóban vagyunk az amcsikkal, sőt szövetségesei vagyunk. Csak láttam olyant már, hogy nagyon jóságos családok darabjaikra hullottak, különféle előre nem sejthető okok miatt.
Én azt mondom, ami megtörténhet kicsibe, az megtörténhet nagyban is.
A kérdés, Én vagyok ennyire pesszimista, vagy a világ ennyire vak.
Ne legyen igazam, de ha mégis, akkor időben szóltam.

Emlékeztetőül csak a legutóbbi amerikai háborúk: Jugoszlávia, Afganisztán, Irak, Palesztina, természetesen mindegyik esetben Amerika a legigazságosabb, a legdemokratikusabb célok érdekében lépett fel, minden öncél nélkül.
Miért ez az önzetlenség?
Vagy még sem teljesen az és vannak mögöttesen nagyon is átgondolt hatalmi célok?

J.Dzs.Schwarcz

 

error: Content is protected !!