Kolláth György az alaptörvény nem létezik

Kolláth György az alaptörvény nem létezik

Kolláth György az alaptörvény nem létezik mivel halva született 2012 jan 22.

Az alaptörvény elfogadása során a parlament eljárási szabálytalanságokat követett el
– Sólyom László volt köztársasági elnök – írta az ATV.hu.

Kolláth György ügyvéd szerint az 1994 óta érvényben lévő Házszabály alapján érvénytelenítette az Alkotmánybíróság az egyházügyi törvényt is. A képviselők ugyanis durván és tudatosan megsértették a törvényalkotás Házszabályban rögzített rendjét, amikor érdemben változtattak a törvényen, amikor már nem lehetett volna – mondja. Az alaptörvény esetében is ez történt.

„Az elfogadás napján, április 18-án, csak egy képviselő, egy frakcióvezető tizenöt módosító indítványt nyomott be, amikor már nem tehette volna meg, magyarul semmibe vették a törvényalkotás rendjét, azokat a szabályokat, amik az Országgyűlésre vonatkoznak” – fogalmazott Kolláth György.

Szerinte ezért alkotmánysértő az alaptörvény elfogadási módja. Úgy kell tekinteni rá, mintha nem létezne, és érdemi vizsgálat nélkül kell semmisnek tekinteni.

„Szörnyű is ez a helyzet, mert ez azt jelenti – rossz humorral –, hogy

Magyarországon januárban életbe lépett valami, ami halva született: Szörnyű” – mondta.

Kolláth György szerint ezt minél előbb korrigálni kell, ugyanis ha valami közjogilag érvénytelen, akkor az nem létezik, így a rá épülő törvények sem és ennek következtében összedől a jogállami rendszer. // Alaptörvény 2012 Jan. 12-ben lett kritikus. ATV.hu//

 

Azóta rosszabbodott sőt ma reggel a tizedik módosítást adta be az igazságügyi miniszter személyesen. – Facebookon jelezte.

 

error: Content is protected !!