EU-s "vakcinaútlevél" több mint egymillió magyart érintene hátrányosan

EU-s “vakcinaútlevél” több mint egymillió magyart érintene hátrányosan

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője szerint az EU “vakcinaútlevéllel” kapcsolatos szabályozási javaslata hátrányosan megkülönböztetné azt a több mint egymillió magyart, akiket keleti vakcinákkal oltottak be. 

Az Európai Parlamentben ma szavazásra bocsátott javaslat, amelyet több frakció is támogatott, uniós szinten törölné el a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkkel szemben az olyan utazási korlátozásokat, mint a karantén elrendelése vagy a negatív teszt felmutatásának kötelezettsége határátlépés esetén.

A javaslat szerint viszont csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával beoltottak számára törölnék el automatikusan uniós szinten az utazási korlátozásokat. Hogy a felmentések vonatkozhatnak-e azokra, akik mondjuk Szputnyik V vagy Sinopharm vakcinát kaptak, minden tagállam maga dönthetné el. 

Donáth Anna11 hours ago

A Momentum elkötelezett az európai integráció mellett, és az Európai Parlamentben is azért dolgozunk, hogy Magyarország egy erősebb Európa tagjaként a 21. század nyertese legyen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyes európai döntéseket ne kritizálhatnánk, vagy ne utasíthatnánk el, ha azok nem egyeznek a magyarok és Magyarország érdekeivel.

Ma az Európai Parlament ülésén a ,,vakcinaútlevéllel” kapcsolatos szabályozási javaslat jelenlegi, hibás formája ellen szólaltam fel, fe

See More

error: Content is protected !!