Nem védheti meg népszavazással sem a szabadstrandokat az MSZP,
a választási bizottság papírforma szerint döntött:

Molnár Zsolt szocialista politikus szerint
„mondvacsinált indokokkal söpörték le” a kezdeményezésüket.


Leszavazta a Nemzeti Választási Bizottság az MSZP népszavazási kezdeményezését a Balaton és a szabadstrandok védelméről – jelentette be Molnár Zsolt. Az MSZP pártigazgatója elmondta, hogy a szavazás előtt nem sokkal Nyakó István szocialista országgyűlési képviselővel azt találgatták, hogy az NVB a magyar embereket és a jogot képviseli-e, vagy a nemzeti együttműködés rendszerét, és az NVB rövidítés inkább a „nemzeti együttműködés választási bizottságát” jelöli-e.


– Sajnos papírforma választ kaptunk. Ha nem lenne nagyon komoly ez a dolog, akkor azt is mondhatnám, hogy A tanú című film korszakát és az abban foglaltakat idézte meg, amikor az ítélet előbb volt meg, mint a vádirat – közölte Molnár Zsolt.

Balatonra magán tulajdon,

Balatonra magán tulajdon,

Elmondása szerint láthatóan egy politikai színjáték zajlott a teremben, és
„mondvacsinált indokokkal söpörték le” a kezdeményezésüket.
Álláspontja szerint félnek az ügytől, félnek attól, hogy a magyar nép véleményt nyilvánítson.  Az MSZP kíváncsian várja az írásos határozatot, és jogorvoslattal fog élni a párt, ha kell, a Kúriáig viszik az ügyet.  Molnár Zsolt megköszönte a több mint százezer embernek a petíció aláírását, illetve az öt választási bizottsági tagnak a támogatást. 

Szégyenkezni valónk nem nekünk van. A csata még nem dőlt el, meg fogjuk nyerni– tette hozzá a pártigazgató.

 


A Balaton, a Velencei-tó és más tavak „fideszes gyarmatosításának” megállítása érdekében kezdeményezett népszavazást az MSZP. Az aláírásgyűjtő-íveket július végén nyújtották be hitelesítésre a Nemzeti Választási Irodához (NVI). Az NVB hétfőn döntött arról, hogy lehet-e népszavazást tartani az ügyben. Azt múlt héten Kunhalmi Ágnes, a párt parlamenti képviselője jelentette be, hogy több mint százezer aláírás gyűlt össze a természetes tavak védelméről szóló népszavazási kezdeményezésükhöz.  Az MSZP július végén három kérdésben kezdeményezett népszavazást: 

  • a természetes tavak melletti, köztulajdonban álló strandok ingyenességéről,
  • az ilyen strandok területén történő építési és változtatási,
  • valamint elidegenítési tilalomról.

Kunhalmi Ágnes korábban azzal indokolta kezdeményezésüket, hogy 2010-ben indult, majd 2016-ban felgyorsult az a folyamat, hogy „az új tőkés burzsoázia, a fideszes oligarchák” elkezdték felvásárolni és „lenyúlni” az egész Balaton-partot, de több más tónál is megfigyelhető ez a folyamat.

Forrás: nészava.hu


Gondolj bele elmúlt 30 évből nem tudsz olyat mondani, ami az ország javát szolgálta>>>


“Ebből a nézőpontból, hogy lehet egy országot vezetni? ….de ki akar itt országot vezetni?”>>>

Ariana Grande egyik legjobb slágerdala - One Last Time

Ariana Grande slágerdala


 

Ariana Grande szuper csaj, szuper slágerdala>>>
+ videó rengeteg csak extra dal válogatás

 

error: Content is protected !!