barátság vezeték működik ukrán vezetésnek

barátság vezeték működik ukrán vezetésnek nem ment el az esze

 

 

 

 

 

Ami szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Barátság kőolajvezeték felrobbantását javasolta, hogy ezzel a magyar gazdaságnak is kárt okozzon. Az esetből ezzel együtt szerint jól látszik, hogy „az ukrán vezetésnek tényleg eléggé elege lehet a magyar kormány politikájából”.

 

„Az, hogy a vezeték még mindig a helyén van és működik, azt mutatja, hogy az ukrán vezetésnek nem ment el az esze. Azt ugyanakkor, hogy ez mostanáig így volt, hiba volna automatikusan a jövőre irányuló garanciának is tekinteni.”

 

„Azzal, hogy immár tényszerűen napvilágra került, hogy az ukrán vezetésben felmerült a vezeték felrobbantása, megnyílt a lehetőség egy esetleges orosz hamis zászlós művelet előtt is. Ugyanis immár Moszkva is tudja, hogy Zelenszkijtől ez elhangzott. Ergo, ha a vezetékkel holnap történne valami, valahol az orosz-ukrán határ közelében, az ukránok csinálták, igen nehéz volna ám rájönni.

A történész szerint érdemes lenne csökkenteni a függést a Barátság kőolaj-vezetéktől. Rácz András ezért az esemény higgadt kezelését javasolja. Főleg, mert nem tudhatjuk pontosan, hogy valóban hitelesek a kiszivárgott információk – ugyanakkor Pentagon sem cáfolta.