pajzsmirigy betegség lelki okai amikor a lélek betegíti meg a testet

pajzsmirigy betegség lelki okai amikor a lélek betegíti meg a testet

 

Van egy dolog, amire mindenki még a pénznél is jobban vágyik és az az egészség. Az egyre nagyobb sressz, ami ér minket rányomja bélyegét a testünk működésére is. Ezért nem ismeretlen ma már az a kifejezés, hogy pszichoszomatikus betegség. Ez egy olyan betegségtípus, amikor a lélek betegíti meg a testet.

A hormonális betegségeket ide sorolják az orvosok. A pajzsmirigy az egész test karmestere, összehangolja a testben zajló folyamatokat. Hatással van a szívünkre, keringésünkre, izomzatunkra, emésztőrendszerünkre, energiaszintünkre, nemi szerveinkre, sőt még a hangulatunkra, pszichénkre is. Ezért sem mindegy milyen az állapota.

Vérvételből megállapítható működése, a TSH, T3 és a T4 hormon vizsgálata ad megfelelő képet.

A leletek kiértékelése minden esetben az orvos feladata, de természetesen sokat tehetünk mi is a jó állapot megőrzéséért, vagy a kibillent egyensúly helyreállításáért.

A szelén az a tápanyag, amit a köznyelv a pajzsmirigy orvosságának hív.
Esszenciális, testünk nem állítja elő, külső forrásból kell bevinni. Természetes formában a brazil dióban található a legnagyobb mennyiségben és a halban amit valljuk be, nem fogyasztunk túl gyakran. Ezért van szükség a pótlására.

A pajzsmirigyünk tárolja a testünkben a legtöbb szelént.
Vizsgálatok bizonyították, hogy ahol előfordul probléma, ott alacsony szintet is találtak ebből a vegyületből.

Mit is várhatunk a pótlásával?

Erős antioxidáns hatású, így az egész test méregtelenítő folyamataiban részt vesz, az egészséges immunrendszerhez hozzájárul.

Csökkenti a rák kialakulásának esélyeit, de még a kemoterápia mellékhatásait is képes enyhíteni.

A pajzsmirigy területén a kellemetlen mellékhatásokat csökkentheti, stabilizálja a testsúlyt, segíti a hajhullás megszüntetését, csökkenti a szívproblémákat, javítja keringésünket, energizál és segít a pániktünetek megszüntetésében.