Cserdi országszerte közismert polgármestere Bogdán László elhunyt

Cserdi országszerte közismert polgármestere Bogdán László elhunyt

Bogdán László közismert, sikeres és elismert polgármester volt, aki kissé követi a közéletet megismerte és nyílt, emberi tisztességes beszédeit nem felejti.

A Hírklikk és Hidvégi B, Attila roma jogvédő információi szerint elhunyt Bogdán László, a Baranya megyei Cserdi országosan is ismert polgármestere.


A 47 éves Bogdán az értesüléseik szerint öngyilkosságot követhetett el.  
Hidvégi több forrására hivatkozva azt írta, hogy holttestét a falu feldolgozóüzemében találták meg kedd reggel, feltehetően felakasztotta magát.
A Szabad Pécsnek a polgármestert közvetlenül ismerő személy erősítette meg a hírt, aki azt kérte, hogy többet egyelőre ne kérdezzenek tőle az esetről.
A lap beszámolója szerint Bogdán az egyik legismertebb és legkedveltebb roma vezető volt, aki 2002-es alpolgármesterré választása óta sikeres faluvá tette a korábban munkanélküliségtől és bűnözéstől sújtott települést.

Országos ismertségre akkor tett szert, amikor a faluban indított zöldségtermelési programban megtermelt javakat jótékony célra osztotta szét piros Zsigulijából az ország más részein. Ma nagyon sokan megemlékeznek Bogdán Lászlóról a
Fészbukon azonnal  sok oldalt hoztak létre, az egyik oldalhoz órák alatt tizenötezer ember csatlakoztak is hozzá.


A 46. születésnapját a múlt hónapban ünneplő Bogdán 1974-ben Pécsen született, ahol édesapja bányászként dolgozott. Gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe. Szegény sora miatt nem tanulhatott tovább, magát képezte, 2002-ben független jelöltként lett a település alpolgármestere, majd 2006-tól a polgármestere.

Az öngyilkosság megelőzhető.

Forrás hirklikk, 444.hu

 

error: Content is protected !!