Csodára képes a pudingpor

Csodára képes a pudingpor

 

 

 

 

Csodára képes a pudingpor

 

 

 

Ha nincs a spájzban vaníliás pudingpor, ne ijedjünk meg, hiszen könnyedén elkészíthetjük házilag is!

Keverjünk csomómentesre 6 tojássárgáját, 6 dkg liszttel és egy kevés tejjel. Majd öntsünk még hozzá kb. 4-5 dl tejet, 1 dl tejszínt, 10 dkg cukrot és egy kikapart vaníliarudat. Nagy lángon folyamatosan kevergessük, amíg besűrűsödik.

Ukrán krémes

Hozzávalók kb. 40 szelethez

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 2-3 ek. tejföl

A dióhabhoz

  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió

A krémhez

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd amikor kész, három részre osztjuk.

A dióhabhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral és beleforgatjuk a darált diót. Kinyújtjuk a három tésztalapot és mindhármat megkenjük a dióhabbal. Egyenként megsütjük ezeket a lapokat egy tepsi hátulján.

A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel és a porcukorral, majd sűrűre főzzük. Amikor kész, kihűtjük. Az eső lapra kenjük a krém felét, erre jön a második lap, újabb krém, majd a harmadik lap. Szeletelés előtt pár órát hűtőben tartjuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 4 óra múlva

 

 

 

error: Content is protected !!