Csodára képes a pudingpor
Ha nincs a spájzban vaníliás pudingpor, ne ijedjünk meg, hiszen könnyedén elkészíthetjük házilag is!
Ukrán krémes
Hozzávalók kb. 40 szelethez
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- 2-3 ek. tejföl
A dióhabhoz
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
A krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
Elkészítés
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd amikor kész, három részre osztjuk.
A dióhabhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral és beleforgatjuk a darált diót. Kinyújtjuk a három tésztalapot és mindhármat megkenjük a dióhabbal. Egyenként megsütjük ezeket a lapokat egy tepsi hátulján.
A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel és a porcukorral, majd sűrűre főzzük. Amikor kész, kihűtjük. Az eső lapra kenjük a krém felét, erre jön a második lap, újabb krém, majd a harmadik lap. Szeletelés előtt pár órát hűtőben tartjuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva