magas cukorszint káros, édesítőszer, egészséges élet, juhar szirup, koleszterin magas cukor koleszterin, szénhidrátok, triglicerid

magas cukorszint káros, édesítőszer, egészséges élet, juhar szirup, koleszterin magas cukor koleszterin, szénhidrátok, triglicerid

 

Elég nagy mennyiségű irodalmat tanulmányoztam, közben arra figyeltem föl, sok mindenben vita van a tudósok között is.
Amibe viszont a világon mindenki egyet ért, hogy a finomított cukor – szénhidrátok – biztosan és nagyon károsak a szervezetünkre. Nem csak károsak, de a legkárosabbak, minden más táplálékunktól. Például a szintén sokat emlegetett zsíroktól is. Érdekességképpen említem elsősorban az elhízás nem a zsíroktól van, hanem a cukortól. Tehát az általunk is használt kristálycukor, valamint a finomított
lisztek, ebből készített pékáruk-sütemény féleségek garmadája, szörpök, üdítők melyekből külön kiemelve a Colát, sőt a befőttek… hasonlók. Könnyebb lenne sajnos azt kiemelni, mi egészséges.
Tehát a cukor olyan univerzális anyag, aminek a felhasználási területe a legszélesebb, és a jelen formájában a legkárosabb.

CUKOR EGYIK ALTERNATÍVÁJA
Nagyon érdemes tehát a cukor helyett más alternatívákat keresni édesítés céljából. A változtatás szükségessége nem luxus, hanem az egészségünk kérdése.
Azt is tudom magamról, hogy amennyire egyszerűnek látszik első látásra, annyira nehéz ezt az egyetlen anyagot lecserélni másikra.
Szerintem elég sok figyelmeztető jelzés látott napvilágot, hogy mindenki tudjon a cukor káros mivoltáról, de ennek ellenére semmi nem változott.
A cukrot ugyanúgy vesszük, és esszük, mint korábban. Hasonlóan értelmetlen /szinte minden ilyen jellegű publikáció/, mint a dohányzás esetében. Mindenki jobban tud már mindent az orvosoktól is, ennek ellenére senkit nem érdekel. Vagy nagyon keveseket. Utóbbi kevesek közé tartozzon!

ÉLETMENTŐ ELJÁRÁS LENNE!
Talán nem túlzok, bár a dohányzásról is nagyon nehéz leszokni, a cukorról úgy tűnik szinte lehetetlen lesz. Majd annak kivonását megoldani a forgalomból.
A Coca coláról szinte elrettentő irodalmi anyagok járták be a világot, még arról sem mondtunk le. Hogyan is várhatná el valaki a cukorról való lemondást.
Az ok-okozat törvénye ettől függetlenül működik.

A juhar szirup
A sok és súlyos problémát teljesen kiküszöböli a juhar szirup használata.
A juhar szirupot Kanada erdeiben juharfából nyerik, amely alkalmas édesítésre és ráadásul vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat is tartalmaz.
Kiemelik a niacint, B5 vitamint – pantoténsav, B2 vitamint – riboflavin, folsav , B6 – vitamin, Biotin , A – vitamin.
Ezáltal az egész szervezetünkre jótékony hatással bír. Egy ritka édesítőszer, ami valóban egészséges, és támogatja a szervezetünket.

TRIGLICERID CSÖKKENTÉSE, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTÉSSEL
Trigliceridek önálló szívbetegség rizikó faktor. Ugyanolyan következményesen hátrányos, mint az elhízás, dohányzás, magas vérnyomás. Egyetemeken 250-500mg/dl tartanak normálisnak, miközben még a 200 is túl magas szakemberek szerint. A jó érték 100 mg/dl alatt van. Magas triglicerid szint alacsony HDL-el párosulva életveszélyes. Pl: 190—es triglicerid 37-es HDL-el párosulva, még ideális 180 –as koleszterinszint mellett is nagyon veszélyes. Azonban, ha a triglicerid értéke nem haladja meg a HDL értékét, akkor a 300-as őszkoleszterinszint sem különösebb probléma.
Ideális a közel 1:1 triglicerid – HDL arány. 2:1 arány a normális határa!!
A triglicerid mérése evés függő tehát mérése reggel, de előtte 10-12 órával csak tiszta vizet fogyasszunk.

Megoldás: Szénhidrátszegény étrend C, E vitaminnal és omega-3 zsírsavval társítva, néhány hét alatt rendbe hozza a triglicerid szintet.
A zsírszegény étrend csökkenti a HDL-t a megnövekedett szénhidrát fogyasztás miatt.
Tehát a magas HDL -hez szénhidrát szegény táplálkozás kell!!
A véranalizáláshoz szakorvos szükséges!!
Fenti írás  tájékoztató jelleggel veendő figyelembe.

“A mesterséges édesítőszerek súlyosabb elhízást generálhatnak, mint a valódi cukor, állítja egy, a Behavioral Neuroscience-ben nemrég publikált tanulmány. Az Indiana állambeli Purdue Egyetem munkatársai, Susan Swithers és Terry Davidson patkányokon végzett kísérleteket követően jutottak erre a következtetésre.”

“A kutatók meglepetésükre a gyümölcscukorral készült üdítőn élők májműködésében is kedvezőtlen változásokat észleltek. Ugyanakkor a gyümölcscukor hatására a vizsgálati alanyok vérének “rossz” koleszterinszintje és egy másik, kedvezőtlen vérzsírösszetevő mennyisége megnőtt, ami hosszú távon a koszorúérbetegség kockázatát jelentősen növelte. A fruktózt fogyasztók cukorbetegségre utaló hajlama is fokozódott.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy a friss gyümölcs fogyasztásától nem kell tartózkodni, de a cukros üdítők manapság gyakori, szinte mértéktelen fogyasztása nem csak hizlal, de egyéb szempontból is egészségtelen lehet. “
/Peter J. Havel és munkatársai Kalifornai Egyetem/

Én azt vallom semmilyen mesterséges anyag adalék, toldalék, és kutya füle nem lehet egészséges, mivel MESTERSÉGES!!
A mesterségesből, csak egy apró dolog hiányzik: NINCS BENNE ÉLET.
Ezért nevezzük az ilyeneket életidegen anyagoknak.:)
Ne higgy semmilyen tudományos, professzori feltalálásnak sem, bármekkora státusza van, ha mesterségesen előállított anyagról van szó.
A sajnálatos, hogy van ilyen teljesen mesterséges élelmiszer, tehát már nem utópiáról beszélünk.
Az még sajnálatosabb, hogy ez engedélyezett a “szigorú” hatósági ellenőrzések ellenére is.