"szegényember, szegény is marad"szegeny ember szegény gyerekei

“szegény ember, szegény is marad”szegény ember szegény gyerekei

Ki ne álmodozott arról, hogy holnaptól fölébredve minden más lesz, elindulunk egy olyan új jövő felé, ami valamennyiünk könnyebb és biztos boldogulását fogja elhozni. Most a kapitalizmusban éldegélve, már sok mindent másképp látunk, mint amit reméltünk, „álmodtunk”. Most 20 éves fennállásához közeledve, nem pesszimizmus megállapítanunk, hogy sajnos teljesen más lett a vártakhoz képest. Elindult az úthenger a kapitalizmus útján. Az alábbiak nem jóslások, hanem okozati tények logikai kimenetele. Alig váltottunk új világrendszert, de már az elején látnunk kell a csinos felszín mögött rendkívül nagy ködösítés van, ami arról árulkodik, valami nagyon nincs rendben.
Kapitalista rendszer örökös meg nem oldható problémái, ami a címben megfogalmazódott, hogy:

MIÉRT NEM ÉRJÜK EL SOHASEM, AMIHEZ NEM KELL SEMMI.


Erre később válaszolok, de hogy a semmi eléréséhez semmi sem kell és még sem érjük el tudom, hogy hülyeségnek tűnik, de a végén talán egyetért.

EURÓPA IS HARCOL A DEMOKRÁCIÁÉRT

ÉS DEMOKRÁCIA  MÉG SINCS SEHOL

soha nem lesz demokrácia, soha nem lesz béke, soha esélyegyenlőség, mindig korrupció

soha nem lesz demokrácia, soha nem lesz béke, soha esélyegyenlőség, mindig korrupció

 

Sőt rosszabbodik, visszafejlődésnek indult. Már elértük a Kádár rendszert, ha ez így megy kikötünk Rákosi elvtársnál.  Hogy-hogy nem tudtak letenni MÉG PAPÍRBAN SEM egy “szabályzatot”? Amerika pl. 600 év alatt, a világ pl. 2000 év alatt, Mi pl. 12 év alatt, ami erre visszavonhatatlan biztosítékot adhatna.
A VALÓSÁGBAN MÁR EL SEM TUDOM  KÉPZELNI, MEGVALÓSULÁSÁT!
Ez borzalmas, egyben érthetetlen kissé…

 

 


Diktatórikus mondtuk a szocializmusra, sajnos

BÁRKI BÁRMIT IS MOND 2000 ÉVE VAN

DIKTATÚRA ÉS ÖRÖKKÉ LESZ,

DEMOKRÁCIA NEM LESZ SOHA

AZ ELLENKEZŐJÉRŐL BÁRKI BESZÉL IS

Miért nem?
Jelen rendszer is a fentiekből „enyhén” következtethető, csak a csomagolásában igyekszik szép lenni. Közintézmények, hatóságok, parlament, kormány ugyanabban a diktátumban működik, ugyanúgy nincs beleszólásunk saját ügyeinkben, ugyanúgy kezelnek /pardon nem kezelnek/ mint korábban. Hogy négyévenként kinyithassuk a szánk nem nevezném valami felemelőnek. Ekkor is nem beszélnünk kell, arra nem kíváncsiak, csak egy ikszet kell tennünk és ezzel kimerítettük a legfontosabb és egyben az egyetlen demokratikus lehetőségünket.
Ha ezért az egy ikszért harcoltatják a világot, akkor a világ is elég buta.
Nem beszélve, hogy utólag már mi is megtapasztaltuk, hogy X-re ikszeltünk és Y lett a befutó. A pártok ezt a kis ikszünket sem engedik teljesen maradéktalanul érvényesülni.
Szerény véleményem, -ami nem számít, de elmondom-, nem csak négyévenként lenne mondani valónk.


Kizsákmányolás: jobban sosem voltunk, mint most.

BÁRKI BÁRMIT IS MOND 2000 ÉVE VAN

KIZSÁKMÁNYOLÁS ÉS ÖRÖKKÉ LESZ

ÉS LESZ ÖRÖKKÉ AZ ELLENKEZŐJÉRŐL BÁRKI BESZÉL

Miért is van igazam?
Az állam ugyanúgy elviszi a jussát, mint korábban, csak most a különbség a nagy liberalizmust úgy értékeli, neki a közpénzzel mindent szabad tenni tetszése szerint és mindezt az ellenzék ellenőrzése, látszat fellépései mellett. Ehhez hozzá jött a kapitalista gazdaság a kizsákmányolás természetes velejárója egocentrikus érdekeltsége miatt.
A vállalatok garantált kizsigerelők. Hirdetésre jelentkezők sajátosan sablon szerű forma nyomtatványt használnak a tartalma is sajátosan egybecsengő.

Mit gondolsz? -miből van a globalizmus, a szegények gyülekezetéből?
Nem. A szegények zsebpénzéből.
…és akkor mi van a demokráciával? Mindenhol kivétel nélkül, különféle árnyalatokban viszonylagos demokrácia létezhet és-vagy virtuális, azaz nem létező, de rámondjuk, lásd itt nálunk a szocializmust: VIRTUÁLISAN/MONDVA már akkor is volt. De ugye nem azért változtattunk rendszert, hanem egy jobb élet reményében. Ehhez képest most nagyobb a szegénység, mint ott volt. Most ugyanis konkréten éhnyomor van sokaknak. Ugyanakkor vannak milliárdosaink is ma, de ezzel nem lehet dicsekedni, mert ettől sajnos senki nem él jobban. SŐT! …de ezt hagyjuk most…


Korrupció, mondtuk a szocba,

BÁRKI BÁRMIT IS MOND 2000 ÉVE VAN KORRUPCIÓ ÉS ÖRÖKKÉ LESZ
ÉS LESZ ÖRÖKKÉ AZ ELLENKEZŐJÉRŐL BÁRKI BESZÉL IS!! 
Miért is van igazam?
A korrupció a kapitalizmus kvázi természetes mellékterméke. Nem lehet megszüntetni, legfeljebb valós, korrekt jogalkotással plusz kormányzati akarattal csökkentéséről beszélhetünk. A közpénzek lenyúlásának táptalaja a kapitalista rendszer. Az eddigi hatalmi megnyilvánulok és a napvilágra jutott számtalan ügy ezt igazolja.
Mást is igazolnak ezek a hatalmi ügyek. Nevezetesen azt, bármit  is tesznek, bármilyen nagyságban, semmi sem történik. Minden csak egy össznépi cirkusznak tekintendő.


Kiszolgáltatottság:

BÁRKI BÁRMIT IS MOND 2000 ÉVE VAN

KISZOLGÁLTATOTTSÁG
ÉS ÖRÖKKÉ LESZ
,
ÉS NEM MÚLIK EL SOHA, AZ ELLENKEZŐJÉRŐL BÁRKI BESZÉL IS!!

Miért is van igazam? Hamarosan elmondom.

Legnehezebb az embernek elviselnie a kiszolgáltatottságát. Úgy néz ki ez a fene nagy demokrácia, gyakorlatilag garantálja a kiszolgáltatáságunk a munkavállalóktól, a hatóságok különböző szféráin át a legfelsőbb szintekig.
Kivagyunk szolgáltatva az adóhatóság zaklatásainak, amihez megerősített adórendőrséget hoztak létre, ami korábban sosem létezett. Ki vagyunk szolgáltatva a nagy tőkések kénye-kedvére a munkanélküliség okán. Közintézmények bürokráciájának, ami szintén elenyészően változott a szoc. hoz képest, ha egy állampolgár egyszerű ügyét szeretné elintézni.


-Esély-egyenlőség:

BÁRKI BÁRMIT IS MOND 2000 ÉVE nincs SEMMI ESÉLY AZ EGYENLŐSÉGRE
ÉS NEM IS LESZ SOHA, AZ
ELLENKEZŐJÉRŐL BÁRKI BESZÉL IS!!

Miért is van igazam?
Se esély, se egyenlőség. A történelemben ilyen szakadék nem volt ember és ember között, amit a kapitalista rendszer produkált. Ebből nem csak az egyenlőség hiányzik, de maga az esély, mint lehetőség sem adatik meg sohasem a többségnek. Ne ábrándozzunk! -hogy majd a következő kormányváltás után, vagy az unokáinknak majd jó lesz. Amerikában az unokák ugyanolyan szegények tömeg szinten, mint a szüleik voltak. Valamivel elméletileg javulásoknak be kell következni, de ez nem jó lesz csak jó esetben jobb. És ebben a kis különbségben van a nagy lényeg, ami viszont nagyon kevés.
Hamarosan kiderítsük miért nincsenek meg azok az alapvető emberi feltételek, amihez semmi sem kell és még sem tudta és nem is fogja tudni egyetlen társadalom sem.
Sejted, hogy igazam van, hisz a 2000 év sikertelen küzdelmei már engem igazolnak, ezt nem lehet elvitatni. Ez már tény, ellenkezőleg bárki bármit is mond csak magyarázkodik és nem akar szembe nézni a tényekkel.
Bármiben fogadok veled! Miért is van igazam? Hamarosan elmondom..

J.Dzs.Schwarcz

error: Content is protected !!