parlament_uresen

Ünnepi alkalmakkor a legszentebb, általában is leggyakrabban használt kifejezés a demokrácia. Nem akarok ünneprontó lenni, de ha szépítem a dolgot attól még semmi nem fog változni.
Ritkán találkozik az ember olyan demagógiával, amit ráadásul a világon mindenütt nagy becsben tartanak, büszkék rá, akarják is, miközben mi is van a háttérben?
Nézzünk meg egy-két példát hol furcsálkodik ez a demokrácia.
– A horribilis adóelvonások mértéke és köre teljesen tőlünk független történik.
– Az így állami kasszába landolt /tőlünk származó/ bevételek szétosztásáról legfeljebb halvány sejtelmeink vannak, beleszólásunk abszolút nincs.
-A választások? Azt választjuk meg, akit az “illetékes” párt elakar fogadtatni velünk. Tehát csak látszólagos beleszólási lehetőségünk van.
Ha a demokráciával ilyen problémák vannak, akkor valószínű a 12 pont többi részével is gondokat fogunk találni. Abszolút elmondható:

Demokrácia nem volt, jelenleg sincs, és soha a jövőbeni életben sem lesz.

Ez nem futurisztikus fantazmagória, hanem a kapitalista történelem eddig megtapasztalható tanulsága.
Igazi demokrácia, az örök remény nevében.
Amikor elhitették mindenkivel, hogy eljön az igazi demokrácia. /Csak elfelejtették megmondani, hogy ez a parlamenti demokráciáig terjed ki. De még ez sem igaz, mert végig néztem jó néhány parlamenti ülést -bármelyik kormányra egyaránt érvényes-, az ellenzék hozzászólásait kivétel nélkül szinte mindet leszavazta a kormányzó koalíció. Vagyis nem érvényesül semmilyen arányban a mindenkori ellenzék hangja a parlamentben, vagyis a győztes párt diktál.
Ha valaki diktál az uralkodik rajtam, ha egy állam diktál nekünk, akkor diktátor és nem demokratikus.
Valamennyiünk tudja demokrácia népuralom. TE, Ő, MI EGYÜTT vagyunk a legfőbb hatalom. Ez nem így van tehát.
Így van ez? Tapasztalod a társadalom ügyeiben való beleszólási lehetőségeidet? Nem.
Jelenleg, ha meglátunk egy rendőrt, akinek mellesleg engem kellene szolgálnia, félünk.
Tudjuk, ha valami nincs rendben, azonnal jön a súlyos büntetés.
Tehát nem engedhetem meg, hogy csöppet is hibázzak. Miközben tudjuk csak az nem vét, aki nem tesz semmit.
Tudjuk nem vagyunk tökéletesek, de mégis ezt várják tőlünk hivatalok, hatóságok.
Ők sem azok, csak magukat nem kérik számon.
Ha bemegyek, behívnak a polgármesteri hivatalba, igyekszünk úgy viselkedni, hogy ne zavarjuk őket, miközben azért ül ott a seggén, hogy Ő szolgáljon minket.
Mi a francnak lenne egy polgármesteri hivatal?
A nagyhatalom kirendeltségesei?
Tehát nem engedhetem meg, hogy hibázzak még ott sem.
Ott fent ők hibahalmazokat, hegyeket gyártanak naponta minden probléma nélkül.
Nincs az a súlyos ügy lásd: olajügyek, bankügyek sehol semmi.
Pedig milliárdokról volt szó. Vége lett anélkül, hogy észre vettük volna, nem rég volt, de alig emlékszünk rá.


TÚL RELATIVISZTIKUS EZ A DEMOKRÁCIA!

További érdekessége is van ennek a demokráciának, ahogy működtetik, olyan mint a bumeráng. Pl: megszavaztál valamiért valakit képviselőnek, az illető azzal hálálja ezt meg neked, hogy azzal fenyeget meg, hogy Ő bármit, amit tesz azt a szavazói nevében teszi. Az érdekedre nem szoktak hivatkozni, vagy legfeljebb csak hivatkoznak. A nevedben eljárnak bármikor, de az érdekedben sosem. Egy biztos az életben mindig a többség dönt, de sajnos a történelem igazolta számtalanszor, hogy nagyon rosszul. Azaz nem az igaz utat választotta. Bár nem igaz utat kell választani, hanem igaz embert, aki igaz úton fog járni. Persze ki az igaz ember ugye?
Azért nem mindegy az sem, mint ahogy: demokráciában élni vagy arról beszélni!

Ez a politikai rendszer ugyanis ott, ahol egyedül létjogosultsága van, tehát Angliában sem jelent mást, mint egy hatékony – Spengler sajátos kifejezését használva ” formában levő” – kisebbség uralmát. Egyszóval a parlamentális kormányzás valójában a hamis látszatok játéka, ahol a demokratikus felszín oligarchikus valóságot takar, ezt azonban a német liberálisok nem ismerik föl.
Ha Spengler is ezt mondja biztos így van, tapasztalatainkat csak alátámasztotta. Mi akkor szavaztuk le a munkás pártot, amikor Angliában megszavazták. Ez csak mond valami konkrétat a jobb-bal oldalról ill. szoc. – kapitalizmusról? Nem? Erre mondom Én, hogy egyik sem jó, se rossz. Erre meg azt mondják az okosok, hogy nincs más. Erre azt mondom, persze mert az asztal mellett ülve, nekik még a tantusz sem esik le. Nem, hogy egy ideológia, ami netán működne is. Idézet egy okoskodótól:

. A polgári demokráciák kialakulásánál azonban érvényesült a képviselőknek az a
törekvése, hogy függetlenítsék magukat választóik akaratától. Ennek “hivatalos”
-bár nyíltan ritkán hangoztatott – indoka az, hogy az “egyszerű emberek” nem ismerik fel saját érdekeiket.
Hát nem tudom vajon mennyire egyszerű embernek kellene lenni, ahhoz hogy ne ismerje fel az “egyszerű” ember érdeke a több jövedelem, szabadság, demokrácia, lét és közbiztonság, esély és jog egyenlőség, kisebb adó teher stb. /Lásd 12pont/ Nem inkább diszkréten fogalmazott az író és ennyire hülyének néz minket? Ki az a barom, aki ne tudná neki mi jó?
… Tehát ha a képviselő az ő utasításuk szerint volna köteles állást foglalni, ez gyakran éppen, hogy kárukra szolgálna.
Lásd fentiek szerinted, károd okoznák? Érthetetlen számomra ez a tudálékos álokoskodás. A parlamentben csak zsenik ülnek, idekint meg a balfácánok vannak. Hát azt elnézni, ami ott folyik lehet benne valami. Végső-soron Mi választottuk, ha csak erre tellett, akkor valóban balf.szok vagyunk.

A képviselő azonban – így a hivatalos indokolás – “szellemileg magasan a választók fölött áll, ő helyesen ismeri fel a választók érdekeit, és ért az országos dolgokhoz, emellett még önzetlen is, ezért, amikor törvényeket kezdeményez, támogat, vagy ellenez, a választók érdekeinek megfelelően foglal állást.”

Reakció:
Uramisten, hogy nem dől össze a világ!
Aki tegnap „ivó cimborám” volt, az ma mitől lett hirtelen szellemileg magasan fölöttem álló. Két dologban biztosan fölöttem(tünk) áll, először is pozícióban, másodszor mértéktelen pofátlanságban.
Szellemileg?
-mért?
-mi történt vele egy nap alatt?
Bevezették az agyába a Windozt?
Azt írja: „önzetlen”!
,-ez a sok egoista, törtető, pénzmániás, munkakerülő?
Ki írta ezt?
Hofi szavával élve, “akinek nem inge ne vegye magára, de akinek inge, az piszkosul öltözködjön föl!”

PARLAMENT A DEMOKRÁCIA CSODÁJA
“Ha egy fogalom olyan univerzális érvényűvé válik, mint napjainkban a demokrácia, akkor gondolkodóba esem, hogy egyáltalán jelent-e valamit.”
Re:
Nem kell gondolkodóba esni, nyugodtan mondhatom nem jelent semmit, amit ha netán mégis jelentene, abból úgysem érzékelünk semmit. Tehát aminek létezését nem lehet érzékelni semmilyen módon, az számomra nem létezik. Van vagy nincs gyakorlati szempontból nincs jelentősége.
folytatjuk…

J.Dzs.Schwarcz

error: Content is protected !!