énekesek, megasztárok, művészek, pop sztárok, színészek, sztárok, világ sztárok, zenészekmariah_carey

énekesek, Megasztárok, művészek, pop sztárok, színészek, sztárok, világ sztárok

Közeledik karácsony, amikor sokan nem szívesen várják ennek közeledését, ilyenkor sokan depressziósok lesznek, rossz hangulatba kerülnek. Főképpen az egyedül élőket érinti, magányosságuk okán. Noha tudjuk, van akinek párja van mégis magányosnak érzi magát.
Erről hallottál: “Tömegben magányosan” Valóban így van. Ahol nincs az embertársaink között szeretet teljes kapcsolat, ott azok a társak, vagy társaságok, rosszul érzi magát abban a közegben.
Sokan irigylik, vagy megjegyzik a sztárokat látva:

“Milyen jó Nekik.”
Ezt megcáfolandó jó pár példa mutatja a sokból, hogy mennyire nem így van.
Például Mariah Carey olyan depressziós volt, amikor elvált udvarlójától, hogy majdnem öngyilkosságot kísérelt meg.

énekesek, megasztárok, művészek, pop sztárok, színészek, sztárok, világ sztárok, zenészekmichael jackson neverland

WHITNEY HOUSTON

A másik, Withney Houston, csodálatos hangjával elbűvölte a világot, főszerepet kapott, szintén megvolt mindene ahhoz, hogy felhők fölötti boldogságot éljen. Ezzel szemben drogokhoz nyúlt, teljesen leamortizálta magát.
Legközismertebb Michael Jackson ügye az egész világ előtt. De sorolhatjuk Naomi Campbell, a hazaiak sem maradnak ki: Zámbó Jimy gyászos véget ért a királysága, Cserháti Zsuzsa, Karda Beáta, Albert Györgyi, elég friss hír szerint szintén majdnem öngyilkos lett. Korábbról Máté Péter, Szécsi Pál követett el sikeres öngyilkosságot. A sztár nevek sora nem ér itt véget, de egyértelműen rámutatnak, ők ugyanolyan emberek és ugyanolyan problémában szenvednek, mint bármelyikünk, szokásom mondani: CSAK JÓVAL NAGYOBBA.

Ugye jól tudom, nem akartál droghoz nyúlni, alkoholba menekülni, vagy éppen kizártnak tartom, hogy öngyilkosságon törted volna az eszed.
A mi életünk az Isten kezében van, – nem mondok mai kitalált mű nevet, hogy Neked jobban tessen, pl. Egyetemes intelligencia, stb. – az életed fölött sem másik ember, sem magad nem rendelkezik. SENKINEK SEMMILYEN legmagasabb természettörvényi jogalapja nincs az élet felett.
Aki beleavatkozik annak jó, és rossz következményeit viseli, legyen bárki:

ISTEN HELYETT LÁTJA EL AZ ISTENI FELADATOT, AZAZ ISTENNEK TÜNTETI FEL MAGÁT.
Visszatérve a sztárokra és rád, ha mindezekhez nem akartál nyúlni, Neked már összehasonlíthatatlanul jobb az életérzésed, élettiszteleted, mint a felsorolt sztár embereknek.
Amikor életről-halálról beszélünk, eltűnnek a pozíciók, röhejessé válnak a rangok, hatalmasságok, senkit nem érdekel, még az éppen illetékes csúcs sztárt sem, hogy mekkora sztár, ha az élete veszélyben forog, mivel az életben maradáshoz ragaszkodása, megfogalmazhatatlanul nagyobb, mint sem hogy a tiszavirág életű sztársággal foglalkozzon.
Aki a bajból tanulsággal jön ki és belátja, és szerényen meghajol Isten akarata előtt, Ő sokáig fog még jó életérzéssel élni, aki nem tanul, meghal. Ebből levonható egy szigorú, alap tanulság:

AZ ÉLET KÍMÉLETLENÜL, DE IGAZSÁGOS.

énekesek, megasztárok, művészek, pop sztárok, színészek, sztárok, világ sztárok, zenészekmichael jackson neverland

énekesek, Megasztárok, művészek, pop sztárok, színészek, sztárok, világ sztárok, zenészek Michael Jackson

Az említett példák talán elég illusztrációt szolgáltattak arra, hogy bármennyi pénz, hírnév, sztárság, hatalom, pozíció, vagyon, amit birtokolunk, az összességében is kevés ahhoz, hogy amint írtam, biztosítsa az állandó életörömöt, életérzést, boldogságot. A pénzel, ahogy szintén látható, valóban nem vehetőek meg éppen az élet legértékesebb kincsei. Így legfőképpen nem lehet magát az életet a világ összes pénzén sem örök-életűvé tenni, megvenni. Ebben az esetben, ha ilyen kiváltságokat biztosítana az élet, akkor valóban nagyon igazságtalan lenne, és az amúgy is kiváltságosok előnyei a végtelenségig, a határtalanságig fokozódna. Ez nagyon ki lett találva. Ez az élet zsenialitása. Az abszolút igazságosság. Nincs miniszterelnök úr, négyhatalmasságú úr, csak egyszerűen ember. Éppen az emberiességükből vetkőznek ki a multisok, és ezért lesz, vagy van rengeteg sok szenvedésük. Sokan az Istennek képzelik már magukat, a pénzük okán, pedig a minél több pénz nem csak, hogy nem tesz Istenivé, de még istenhez méltónak sem. Nem azt akarom mondani, hogy akinek pénze van az kárhozatra van ítélve, a pénz az rossz vagy akinek pénze van az rossz ember, csak azt, hogy legtöbbjük a pénz megszerzése közbeni úton elveszíti önmagát. Annyira folyamatosan a pénzre koncentrál, hogy végül is amit csak eszköznek akart megszerezni talán teljesen jó szándékkal, menet közben a nagy pénz hajhászás közben az agyában csak a pénzt látja. Már a világ apró örömeinek nem tud örülni. Az élet egyszerű csodái neki már semmit sem nyújtanak.
Az igazán csúcs dolgok, életöröm, boldogság, egészség, ezekből mid-mind annyi jut, mint bármelyik milliomosnak.
Ezt sohase feled, nincs mit irigykedned sem követned pláne nem a pénz mániásokat, a birtoklás mániásokat, akik egyik plázából, a másikban járnak és vesznek mindent, ha kell, ha nem. Mert már önmagának az életnek nem tudnak örülni. Gyakorlatilag, ha megérted mit akarok mondani rá jössz isten igazából ők a “nincstelenek” és nem Te.

J.Dzs.Schwarcz

error: Content is protected !!