demokrácia nem volt nem lesz, demokrácia nincs, diktatúra létrehozása

demokrácia nem volt nem lesz, demokrácia nincs, diktatúra

Sokszor az a pontosabb észrevétel, a diktatúrát létre hozatják velünk, és azt hisszük Mi akartuk, hogy így legyen.
Pedig dehogy.
Ahhoz Mi nem vagyunk eléggé politizáltak. A közismert mondás érvényes: “Az erősebb kutya…” elve.
Aki hatalmon van diktálni akar, és fog is.
Mindenki úgy kezdi, én nem lennék olyan, amilyenek ők. Csakhogy amire valaki föl jut a csúcsra olyanná válik. De ezen is tovább lehet menni, a médiák attól harsogtak, arról beszéltek valamikor lelkendezve, végre több párt rendszer van, addig ma ott tartunk, már elértük a két párt rendszert.
Ez érdekes szinte minden több párt rendszer lehetőségű államban, a több megáll a kettőnél. Ez is érdekes jelenség.

NYUGATRA MUTATÁS MINDENT IGAZOL
Tudom azt mondják nyugalom mert, nyugaton is így van.

Na ez itt a baj. Mihelyt valamire azt mondják nyugaton is így van, akkor gyakorlatilag azzal legálissá tették ez így rendben van.
Hát valóban ennek hatása lehetett, mert azóta sem volt tüntetés, mint korábban a taxis blokád. Azok kitalálták, a taxisok odaálltak a híd mindkettő végére és blokkolták az egész várost.
Az MDF kormány napokon értekezett most mit tegyen az adott helyzetben. Ha látták volna mi vár a rövid távon is a jövőben, más megállapodást kellett volna kötni.


Azt mondja: 2001 10. 25.-én Horn Gyulának azt „panaszolták” a szpíkerek, hogy a FIDESZ 96 százalékban támogatja Orbán Viktort, addig Medgyesy-nek csak 85 százalékos a támogatottsága. Tehát Orbán mögött egységesebb a támogató erő. Igaza volt Gyulának, aki azt mondta a teljesen egységes pártot úgy hívják diktatúra. Azt mondta kb., 100 % támogatottsága csak Rákosinak volt. Akkor ez egy jópofa beszólás is lehetett volna, de ma már tudjuk cefetül nem az.
Szóval, most ami jó lenne, -vagyis lehet különböző a véleményünk, különböző arányokban-, most azt ugyanaz a média, nem ünnepli, ellenkezőleg problémának tekintette.

Akkor ember mond meg mi a bazinát akarsz, egységet, ami más néven diktatúra, vagy több pártrendszert ezen belül is több párt, vagy miniszterelnök választási lehetőséggel, ami a demokrácia lényege?  /mert nehogy megkajáltass, hogy mindenki az országban, csak egyetlen emberben, pártban lát kizárólag kiutat, – egyen az bárki ilyet nem ismerek/
 
Volt már hogy kihalt az Árpád ház, jött helyette szegényház. Ez se jobb hidd el ha mondom.
Az más, hogy van mindig egy többségi akarat, és az érvényesül. A probléma a többségi akarat, valójában kisebbségi akarat akarnokisága.

Persze attól még ha igaz, ha nem igaz, de annyi igaz, hogy ők döntenek.
Mert valóban különbséget kellene tenni a szétesés –széthúzás, valamint az egység és a diktatúra fogalmai között.
Ezeket körvonalazva egy csoport jelen esetben egy párt belső szervezettségének fokozatai lehetnek. A két véglet az biztos, hogy a legrosszabb. A legerősebb egység véglete a diktatúra, a leglazább egység, egy szervezet szétesése felé orientál.
Tehát egyik nem demokrácia, a másik nem szabadság.
Hú ez most komplikált szerintem menj vissza két sort és olvasd vissza helyettem is.

Legerősebb egység a diktatúrában van.
Ezt nem tudom, hogy valakinek az utasítására csinálják, vagy tényleg ilyen kavintonos, feledékeny a magyar.
Elfelejtették a diktatúra alap problematikáját.
Nevezetesen ott volt egy párt, egy elnökválasztás volt.
Azt akkor miért hívtuk diktatúrának és mért nem erős egységnek.
Annál erősebb egység nincs, mint a diktatúra. EZ NEM TETSZETT Orbánnak sem.

Ami tegnap diktatúra volt, ma erős egység.
Most ugyanazt a jelenséget miért hívjuk erős egységnek, miért nem diktatúrának.
Mert ezt magunktól tesszük, azt meg utasításra?
Laci bá megmondta az igazat, mert Ő nem gyáva, és mert nem tudják hol lakik.
A titkos szolgálatnak súgom, nincs lakása ilyen helyeken ne keressék. (bank hitel áldozata lett)

Vagy nem emlékszünk? Ilyen gyenge lenne a memóriánk, hisz még nem is történelem.
A jelenleg meghatározó, kettős párt rendszer sem áll messze a diktatúrától. Nagyon kevés a választási alternatíva, vagy ezt a nem jót, vagy azt a még rosszabbat választom.
Ez így nekem nem jó. Nekik viszont jó. A többség megszavazta. Most vagy ennyi a lefizetett ember, vagy ennyi a nem látó. „Mert van szemetek és nem láttok…..” vágom a bibliát mi? Szóval nincs alternatíva.
Na ilyenkor mit ikszelsz választáskor haver. A foci is rossz, de ott legalább van döntetlen, itt nem lehet. Itt csak a győzelem lehet. Jól kitalálták.
Ráadásul a második hely sem rossz.
Ezt a meccset a mi kontónkra hülyeség lenne újra játszani.
Ebből adódóan biztonságban érezhetik magukat a pártok, ami ugyancsak diktatórikus mechanizmusokhoz vezet /het/.
A társadalomnak kellene erre a jelenségre fölfigyelni és tudatosabban /politikusabban/ szavazni, megelőzve a diktatórikus helyzet kialakulását. Ne dőljünk be annak a híresztelésnek, hogy kis pártokra nem érdemes szavazni, mert úgysem jut be a paradicsomba. Mit is beszélek a parlamentbe.
Ők annyira be vannak rezelve voksoláskor, hogy nem győznek hajbókolni Nekünk. De bejön nekik, mert eddig legalábbis elfelejtettük mindig, hogy voksolás után ők is felejtenek minket.
Egy kis párt így valóban nem is fog sosem bejutni és a nagy pártok híresztelői elérik céljukat. A kettős diktatúrát ezzel a módszerrel levédték 80 évre.
Csak erős ellenzék tud igazán valós ellenzéki szerepet fölvállalni mondják.
Jézusom, már megint Neked volt igazad, mert egy sajnálkozó segíteni akart, azzal hogy a vérző sebéről elhajtja a legyeket azt mondta: „Ne hajtsd el a legyeket, mert csak éhesebbek jönnek.”
Talán így van a politikában is.

J.Dzs.Schwarcz

error: Content is protected !!