Orbánék már a látszatra sem adnak - Arató Gergely, a DK vezérszónok

Orbánék már a látszatra sem adnak – Arató Gergely, a DK vezérszónok

Fotó: Arató Gergely, a DK vezérszónoka felszólal az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeiről szóló törvénymódosító javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 22-én. MTI/Bruzák Noémi

Orbán Viktor lezárta kormányalakítási tárgyalásait. A Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese szerint “Orbánék újabb kormánya már a látszatra se ad, hogy minisztériumot tartson fenn az oktatásnak, az egészségügynek vagy a környezetvédelemnek”.

Arató Gergely az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében

emlékeztetett, a nap folyamán hozták nyilvánosságra az új Orbán-kormány minisztereinek névsorát. Ebből kiderül, hogy sem oktatási, sem szociális, sem egészségügyi, sem környezetvédelmi minisztérium nem lesz ezentúl – emelte ki.

Orbánék már a látszatra sem adnak, hogy minisztériumot tartsanak fenn az általuk feleslegesnek ítélt szakterületeknek. A Demokratikus Koalíció felhívja mindenki figyelmét, erre számítsanak a következő években, ami nem a lopós Fidesz-kormány vagyonát gyarapítja, az nem lesz napirenden az országban – olvasható a közleményben.

A Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán azt írták

Az új Orbán-kormány egyetlen mondatban: Nem lesz többé környezetvédelmi, oktatási, szociális és egészségügyi minisztérium sem.

Oktatásnak, az egészségügynek vagy a környezetvédelemnek nem lesz minisztériuma

error: Content is protected !!