Dobrev Klára beszéde Kormányváltás után Orbán gyűlölete

Dobrev Klára beszéde Kormányváltás után Orbán gyűlölete nem hagy alább

Demokratikus Koalíció, a párt miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára beszédéből szedtük ki a legjobb részeket. A Huxit közelebb van, mint valaha, Láttam a csapat tudását, erejét, elszántságát.

A feladatunk, hogy legyőzzük egyszer s mindenkorra a NER-t. Ugye senki nem gondolja, hogy Orbán a választás estéjén fogja magát, felhívja a győztest, visszavonul? Azt sem teszi meg, hogy visszahívja a pártkatonákat a posztokról. Azon fog dolgozni, hogy az új kormánynak ott tegyen keresztbe, ahol tud.”

“Ugye, nem gondoljátok, hogy Orbán demokrata?
Én nem gondolom. Le fogjuk győzni a nem demokrata Orbánt, és egy nem demokrata rendszert lebontunk tisztességes kormányzással. A fideszes bűnszervezet csápjai mindenhol ott vannak. A feladatunk, hogy levágjuk ezeket a csápokat. A kormányt választásokon győzzük le, Orbán rendszerét az utána jövő hetekben-hónapokban jó kormányzással bontjuk le.”

“ha nem tudnak jól kormányozni, akkor ’22 után nem kell egy év sem arra,

hogy Orbán Viktor bosszútól szomjazva visszatérjen a hatalomba.

“Aztán ha nem ők nyernek, felemelik az autópályadíjat.
A Költségvetési Tanács megakadályozza a nyugdíjemelést, a szemetet nem viszik el. Ezt fogják csinálni, ha nem vagyunk elég felkészültek, határozottak. Ehhez értenek, az aljassághoz, zsaroláshoz, harácsoláshoz.”

 

A választásokat meg fogjuk nyerni, de el kell kerülni, hogy a kormányzásba belebukjunk.
Az előválasztás tétje, ki az, aki április után is tud kormányozni.
Az is téved, aki azt gondolja, hogy 2022-es kormányváltás után megkezdődik a kompromisszum időszaka.
Az is téved Dobrev meglátása szerint, aki úgy gondolja, nem kell odacsapni az asztalra, hanem békét kell kötni a fideszes „hűbérurakkal”.
Dobrev úgy látja
,

a kormányváltás után több tucat helyen kell egyszerre és szakszerűen
belenyúlniuk az államigazgatás és közigazgatás rendszerébe.

 

“Aki úgy gondolja, áprilisban jön a béke, országegyesítés, a halkszavú kompromisszumok, az meg fog bukni.
Aki úgy gondolja, kéztördelve kell lavírozni az orbáni pillérek között, az téved, és meg fog bukni. Aki miniszterelnök jelölt akar lenni, annak tudomásul kell venni, ha nem tudunk leszámolni az Orbán-rendszerrel, akkor az Orbán-rendszer számol le velünk.”

 

error: Content is protected !!