cigizés okai, dohányzás káros egészségre, dohányzás káros hatásai, give up smoking, leszokás dohányzásról, rászokás a dohányzásra, első cigi,

cigizés okai, dohányzás káros egészségre, dohányzás káros hatásai, leszokás dohányzásról, rászokás a dohányzásra, első cigi elszívása,

 

Első szál cigizés legtöbb gyerek elsősorban kíváncsiságból, próbaképpen, valamilyen buli alkalmával szívja el. Ugyanakkor a felnőttekhez hasonló dolgokat akar kipróbálni. Mi az amit Ő nem tehet, miközben semmi különlegességet nem lát benne, hogy ő is megtehesse. Az első cigi elszívásakor senki nem gondol arra, hogy majd ennek rabjává válhat, különben nem kezdené el, de főképpen nem folytatná. A folytatás a második szál érdekes, mivel, hogy szerintem a legtöbb valóban első cigit szívó gyerek köhögő rohamot kaphat mindent érez egy-két slukk után szédülést is már, hogy a másodikkal már ne is próbálkozzon.

De hát a gyerekek már csak olyan kísérletezgetők és biztos van mindenkinek valami megmagyarázható- vagy hatatlan oka, miért szívja el a másodikat.
Pedig minden élménye ellene szól.
Erre ha vissza emlékszünk nagy dohányosok, akkor valószínű egyeznek az akkori élményeink. Persze ez gyerekkorban egy nagy kihívás feltűnés, hogy ha már a haverom szívja, akkor nehogy már ne tudjam megtenni én is. Ha meg nem tenné meg akkor cikizik, na mi van nem vagy “férfi”. Na hát ki nem akarna férfi lenni, felnőttes lenni ez megteszi a magáét és beadja a derekát addig szívja míg elég hamar észre sem veszi hogy már kívánja azaz rászokott a dohányzásra. Akkor még nem tudja mennyi kellemetlensége lesz ebből még. Sajnos….

 

 

 

error: Content is protected !!