dohányzás leszokás terhesnők gyerekre sokkal károsabb cigaretta

dohányzás leszokás terhesnők gyerekre sokkal károsabb cigaretta

 

 

A dohányzás csak a terhesség első
három hónapjában jelent veszélyt
a magzatra!?

 

 

 

Ezt a kijelentést egyáltalán nem venném biztosra semmilyen szakembertől, sőt! A baba a kismamában van, a nikotin a véráramba kering, a tápellátást a kismamától kapja a megszületésig. A születés után is tovább, amíg teljesen az etetés is külön válik a kismamától.

Aztán, ha ebbe belenyugszol, akkor gondolj, azokra a szakemberi kijelentésekre a passzív dohányosoknak a cigi jobban árt, vagy csak annyira az is elég. Ekkor is részesül belőle a kisbaba és mindenki, aki körötte mozog.

Tehát legyél biztos és ne dohányozz szokjál le igazi módszerrel>>>

Ha az anya a terhesség bármely időszaka alatt dohányzik, nő a magzati halálozás, a vetélés, a koraszülés és a szülés körüli halálozás gyakorisága. A várandós időszak alatti anyai dohányzás a magzati fejlődés visszamaradását idézi elő. E káros hatás miatt kisebb lesz az újszülöttek súlya, testhossza, fej- és mellkörfogata, továbbá az anyai dohányzás kihat a gyermek szellemi, értelmi fejlődésére.

A dohányzó terhesek újszülöttjeinek körében gyakran észlelhető légúti megbetegedés. A szoptatás alatt is káros a dohányzás. Egyrészt a kisbaba passzív dohányosként szívja a füstöt, másrészt az anyatej közvetíti a dohányfüst méreganyagait. A terhesség illetve szoptatás alatti dohányzás mindenképpen növeli a csecsemőkori hirtelen halál, a “bölcsőhalál” gyakoriságát.

 

 

 

: 2007. 02. 25.

error: Content is protected !!