cigizés okai, dohányzás káros egészségre, dohányzás káros hatásai, első cigizés, leszokás dohányzásról, rászokás a dohányzásra,

cigizés okai, dohányzás káros egészségre, dohányzás káros hatásai, első cigizés, leszokás dohányzásról


Talán már a legtöbben a leggyakrabban előforduló magas vérnyomásra vezethető okokat ismerjük, hiszen gyakorta ismétlődnek, mint sok minden más. Ilyen gyakori magas vérnyomás emelkedést jelentő tényezők közé tartozik az elhízás. A magyar lakosság 50-60 százaléka túlsúlyos. Ezek között jelentős a fiatalkorban túlsúlyos egyén, tehát nem csak az időskorúak betegsége. A túlsúly után a táplálkozási rossz szokásaink, amely magas vérnyomást okoz.Talán már a legtöbben a leggyakrabban előforduló magas vérnyomásra vezethető okokat ismerjük, hiszen gyakorta ismétlődnek, mint sok minden más. Ilyen gyakori magas vérnyomás emelkedést jelentő tényezők közé tartozik az elhízás. A magyar lakosság 50-60 százaléka túlsúlyos. Ezek között jelentős a fiatalkorban túlsúlyos egyén, tehát nem csak az időskorúak betegsége. A túlsúly után a táplálkozási rossz szokásaink, amely magas vérnyomást okoz.

A táplálkozáson belül vagy annak a mennyisége, és vagy a táplálkozás minősége jelentheti az okokat. Azt jelenti, hogy folyamatosan többet eszünk a szükségestől, vagy egészségtelen tápanyagokat eszünk. Röviden szavakban összegezve a sok cukros, a zsíros és a sós ételek okoznak elhízást, majd így hipertóniát. Egy elég komoly portálon olvastam: „Magyarország is „áttért” a zsírról az olajra, a vajról a margarinra”. Sajnos ez a kijelentés nem egészen fedi az igazságot.
A zsír nem feltétlen rosszabb, mint az olaj, főképpen a túldolgozott olcsó olajok ártalmasabbak a zsírhoz képest. Ugyanez miatt, mivel a margarint is erősen mesterséges formában adjusztálják, szintén ártalmasabb a vajtól. A margarint éppen a vajhoz képesti kenhetősége miatt fejlesztették ki, nem sokat törődve az egészségi tényezővel.

Azt már nagyon jól tudjuk, gyakorlatilag minden élelmiszer, valamilyen formában „mérgezett”. Az ide vonatkozó magas vérnyomást okozó faktor, oka a dohányzás. Mivel a dohányzás már szinte gyerekkorban elkezdjük, ezért a magas vérnyomás ilyen formában is fenyegeti a fiatal lakosságot. Ezért is fontos, hogy a fiatalok is ezzel a módszerrel szoknak le, amit majd regisztrált tagoknak tudunk, nagyon méltányos áron biztosítani. Az olcsóság mellett ráadásul a biztos dohányzás leszokás lehetőség van. A dohányzást megelőzni sem lehet, a szokásos propagandával, vagy a rászokást megszüntetni. A megelőzésre is más megoldásban látom a lehetőséget.

error: Content is protected !!