Dohányzás leszokás tippek

 

 

 

Mondd el ismerőseidnek, családtagjaidnak hogy le akarsz szokni a dohányzásról. Könnyebb lesz a leszokásra koncentrálni, ha mindenki tudja, hogy mi a célod és így ők is a segítségedre lehetnek. Ha nem akarod, hogy folyton kérdezgessék hogy “na hogy megy?”, “bírod-e még?”, stb. akkor kérd meg őket, hogy ne tegyék.

Tüntesd el a cigarettát az otthonodból, autódból, munkahelyedről. Ha nem látod, kevesebbet gondolsz rá. Szabadulj meg a cigaretta szagtól szellőztetés, légfrissítők, illatosítók segítségével. Emlékezz a valós okokra, amiért abba akarod hagyni a dohányzást.

Nem te vagy az első aki ezt akarja, és nem is az utolsó. Tehát ha másnak sikerült, neked is fog. Találj hobbit magadnak, amivel elterelheted gondolataidat, és elfoglalva tarthatod a kezeidet (pl: kertészkedés, kötés, stb.) Ne gondolj a cigire. Sétálj, tornázz, sportolj.

A nikotin nagyon erős függőséget okoz. Minden egyes óra dohányzás nélkül közelebb visz a célod eléréséhez. Vezess naplót, írd le minden érzésedet, fájdalmadat. Így te leszel a saját terapeutád. Tartsd észben, hogy hány napja nem cigizel.

Ez erőt ad a folytatáshoz. Ha mégsem tudsz mit kezdeni a beidegződéseiddel, próbáld enyhíteni a hiányt rágóval, nyalókával. Gondolj arra, mennyivel boldogabb és egészségesebb leszel nemdohányzóként.

 

 

2007. 03. 20.

error: Content is protected !!