dohányzásleszokás ú-évkor, Újévi cigi leszokás fogadalom,

dohányzásleszokás ú-évkor, Újévi cigi leszokás fogadalom,

Ezek azok a tippek, amik érdekesek, esetleg jónak is látszanak, de nem sokat érnek. Egy hasonló portálokról a lényegét kivettem és objektív választ adok rá.
1. Kutasson bármiféle indokot
Pl.: nincs kellemetlen szájszag, füstszagú ruhák, lakás, nincs köhögés, tovább él, ha leszokik a dohányzásról. Írja a szakértő.
Válaszom:
Ezeket a dohányzás indokokat, ártalmakat, (amiket a címoldalon utaltam), minden dohányos betéve ismeri. Ha ennyi lenne az egész, akkor most nem lenne ennyi dohányzó ember. Tehát ha eddig még nem tudtad, mi az ami ellenszenves a dohányzókban, vagy amiért le kellene szokni a dohányzásról, akkor most megtudtad. És láss csodát megvalósul! Szerinted őszintén  leszoknál az általad már jól ismert ártalmakról, és mint indok leszoknál a dohányzásról?

2. Ünnepléssel örüljön, hogy leszokott
Az első pont után valóban ez a második pont, amit kijelent a mester!
Válaszom:
Miből ennyire biztos, hogy az első semmit mondó pont után máris jöhet az ünneplés, amit egyébként erősen hívő létemre is nem tartom eléggé lehetségesnek, több mint megkérdőjelezek, és mint dohányzás leszokás tippnek sem elégséges éppen az első pontban indokoltak alapján!

3. A stresszt kerülje a dohányzás leszokást nehezíti
Válaszom:
Úgy látszik vannak jobb tippek is:)
Ez tényleg jó tippnek látszik, csak egy baj van, hogy a stresszt nem lehet kikerülni!!!
Azért mert a stressz mentes élet a halál! /Selye János a stressz Nobel díjas felfedezője kijelentése alapján/ Itt írtam: Stressz elmélete>>>  Talán száraz, de nekem tetszett.
Előzőtől eltekintve a stresszt egyébként sem kell kikerülni (lehetetlen is) helyette kezelni kell megtanulni. A negatív stressz egyébként mindenkinek ártalmas önmagában, nem csak a dohányosoknak….

4. dohányzás leszokás érdekében rituálékat alkalmazzunk pótolják azt!
pl: Egyen almát helyette és élvezze. Stressz esetén pihenjen. Mozogjon 5 percet.
Válasz:
Valóban azt írja megoldásként a cigit cseréljem le almára. Ez nagyon durva almás válasz.
Az alma rágás a megoldás, és professzorék meg nem jöttek rá a tudományos értekezéseken.
Nálam az alma nem helyettesítette a cigit és fordítva a cigi az almát, pedig tényleg szeretem az almát. Vagy nem evett almát, vagy nem cigizett az író? Ez pontosan olyan, mintha azt mondanám hús helyett egyél zöld féléket sokkal egészségesebb. Rádióba, tévébe be mondani és mindenki máris vegás lenne. A szokások nagyon nehéz ügyek, évtizedek berögzüléseire egyszerűen, ilyen alma javaslat, hát nem tudom ki „eszi” ezt meg, mint tuti megoldás.

Pihenés javaslathoz:
Egész éjjel alszunk, tehát kipihentek vagyunk! /alvás lényege éppen ez, hogy regenerálódjunk/ És hoppá! Reggel nem cigivel ébred a legtöbb dohányos? Pedig reggel nem stresszelődött le még, mivel az alvás a legjobb pihenések közé tartozik szerintem. Sőt 8 órája nem is cigizett gyakorlatilag a legjobb esély lehetne a leszokáshoz és pont mielőtt leszoknánk, rágyújtunk. Pech.

A mozgáshoz szólva: Fociztunk, félnapokat futottunk és nem történt dohányzás leszokás, utána naná rágyújtottunk. Sok fizikai dolgozó 12 órában mozog mégis cigizik. Tehát kilőve, mint megoldás. A mozgás jó, de valahogy még sem stimmel üdvözítő megoldásként a dohányzás leszokásra.

5. Nikotin pótlás megoldja a dohányzás leszokás keserves útját
Vagyis, hogy az elvonási tüneteket ne érezzük mesterségesen juttassunk be a szervezetünkbe nikotint. Ehhez itt az elektromos cigi cikk>>>
A slágernek kikiáltott elektromos cigi károsabb, mint a rendes cigi. Érthető, hiszen több mellékes, mesterséges káros anyag kerül a szervezetben, mint a klasszikus cigivel. Minden agyafúrt mesterkélt dolog káros és mivel a nagyipar csinálja nem is a fő célja, hogy leszokjon a dohányzásról. Éppen ellenkezőleg! A fejlesztési költségeknek és a profitnak meg kell lenni és növekedni is kell. Ez a profit orientált kapitalizmus lényege. … és NEM ÖN TE ÉN MI!!!!

6. Táplálkozás szokások meg változtatása sikert hozhat.
Csak előjön a vegás koszt fentebb említettem kissé ironikusan. Ugyanis írja a dohányzás leszokás velejárója a súlygyarapodás. Ebben a pontban az íródik, amit egyébként minden létező embernek követnie kellene, nevezetesen a zsíros cukros ételek kerülése. Aztán rá jön, hogy egyszerre kettő ilyen jelentős változást kizárt dolog, hogy betudjon vállalni, ezért egymás utánra tesz javaslatot.
Ebben a pontban lényegében egyetértünk, de a fő problémán ez így sem segít.
De mivel ez a befejezése ennek a pontnak így már kettő pont semmit sem ér. Ez a pont azért, mert ugye amit felhozott megoldásként –táplálkozás megváltoztatása- teljesen elvetésre került éppen a leszokási időre. A másik pont a 2. pontban, ahol csak örülni kell a sikernek. Jó vicc. A második pontban örülhetsz, de azért még a következő nyolcat tartsad be. Legalább a heppi endet a végére hagyta volna, ahol a helye van. (Nem sok „Amcsi” filmet látott.)

7. Jutalmazza meg magát dohányzás leszokás közben
„Vegyen búcsút a káros dohánytól”
Válasz:
Na megint az ünneplés, a kényeztetés miközben én még sehol nem látom, mi az ami tényleg segít nekem a cigi leszokást kényelmesen elvégeznem.
És máris biztat a megspórolt pénzem egyéb elköltésére. Amit persze, mint említettem, még egyáltalán nem látom biztosan, hogy bármit is fentiek alapján valóban ilyen biztosan meg tudok spórolni. Ha csak a villanyszámlán nem?

8. Fogadjon valakivel jó nagy tétben
Válasz:
Ha nem szokik le a cigiről még fizethet is, vagy egyéb ajánlatát bukja, fentiekből ezt látom.
Azzal, hogy szólok a haveroknak, hogy leszokok látszólag lehet motiváló, csak hát a haverok olyanok, hogy naná akkor kínálnak agyba-főbe, amikor le akar szokni az ember.Korábban kértem, azt válaszolták „Ne csak a szenvedélyed legyen, hanem pénzed is rá” és éreztem igazuk van talán.

9. Valamilyen sportba kezdjen
Válasz:
Azt mondja a “szakértő”: „csodálkozok, majd milyen sportos lettem”, hát azzal, hogy valaki leszokik a cigiről, /amit tehát ismét elkönyvelt az író ezzel a kijelentéssel/ miért lennék sportosabb.
Az más, ha neki állnék sportolni jobban bírnám és egy idő után sportosabb is lehetek.
De ezt már én gondolom így.

10. Vigyázzon, ne essen majd újra vissza
Válasz:
Majd ezt írja „A vissza esés normális kezdje újra”!!!
Ha visszaesek így-úgy is, akkor mire vigyázzak. Ha nem szól, lehet hogy nem. Most hogy szólt elrontotta az esélyemet, ami a fentiek alapján egyébként nem is volt, de hátha mégis…….
Az igazi dohányzás leszokás itt>>>

error: Content is protected !!